A VI. Győri Ska-Reggae Fesztivál-on jártunk

Két hete rendezték meg Győrött a VI. Ska – Reggae Fesztivált, ahová a RootsRocker szerkesztősége is meghívást kapott. Sajnos csak részlegesen tudtunk egy napot végigbulizni munkás emberek révén, egy rövid összefoglalót itt olvashattok.

A pénteki napot a reggae zene nyitotta, és a ska zárta. Este 8- kor az idén alakult veszprémi Bipoláris Zavar kezdte el a fesztivált, őket követte a fehérvári Speaker Of Zion. Sajnos mi csak a főzenekar, a Pannonia Allstars Ska Orchestra koncertjére értünk oda, mivel a munkából elég későn tudtunk elszabadulni.

A rendezvénynek idén is a Bridge Hallgatói Klub adott helyet. A belépő barátságos, nem igen lehet kétnapos klub fesztivált 2300 forintért, illetve napi 1300 forintért megtekinteni vidéken. Főleg, hogy mind a két napot a hazai ska-reggae szcéna nagyjai zárták. A pénteki napon  simán voltunk 80-100 fő között, ahhoz képest, hogy másnap munkanap ez nem is rossz eredmény.

A PASO koncert élményszámba ment, Győrben utoljára kb. még 3 éve láthattuk őket élőben. A koncertjüket a szokásos pörgés jellemezte. Az összes albumról lehetett hallani egy-egy slágert, amelyeket a közönség mindvégig lelkesen énekelt, mint egyfajta vokál-kórus. A végén a Lakótelep elhangzása feltette az i-re a pontot, a barátainkkal kartánc lejtése közben énekeltük végig.

A koncerteket Lipiék soundsysteme a PASO Soundsystem zárta, igaz volt egy kis technikai baki de mindenki megkapta azt a lelki felfrissülést, amiért meglátogatta a rendezvényt.

Sajnos a szombati napon munka okokból kifolyólag semmiképpen nem lehettünk ott. Amit bánunk, mivel a szervező zenekar, az LK-Beat – nek a koncertjére kíváncsiak lettünk volna. Arról nem beszélve, hogy a Riddim Colony szintén már hetedik éve dobogtatja meg a magyar reggae kedvelők szívét, az ő fellépésük is kuriózumnak számít a nyugat-dunántúli városban. A koncertek után ismét egy soundsystemé volt a főszerep, Makkos Arnold, akit többek között egykor a Zion Guide Crew oszlopos tagjaként ismerhetett a nagyérdemű most a DJ pult mögött foglalta el helyét és főleg dancehall szettjével húzta a további talpalávalót.

Köszönjük szépen a rendezvényt Totyának és az LK-Beat zenekarnak, remélem jövőre ismét belevág a fesztivál szervezésbe és egy újabb év végi ska-reggae bulival látják el Győrt és környékét!

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .