Nyugodj Békében Desmond Miles!

December 11-én Floridában a The Mighty Vikings ska-rocksteady zenekar frontembere és basszusgitárosa, Desmond Miles egy erős szívroham következtében elhunyt. Halálát lánya, Jennifer jelentette be a zenekar Facebook oldalán.

„Azoknak, akik hallották, sajnos a hír igaz. Azok, akik még nem: tegnap kora hajnalban édesapám elhunyt egy erős szívroham következtében. Nagy fájdalommal írom ezt az üzenetet Nektek.” kezdte Jennifer a bejegyzést a közösségi oldalon.

A 12 tagú The Mighty Vikings a hatvanas években alakult, majd a hetvenes évek elején feloszlott miután Desmond a családjával véglegesen az USA-ba költözött. A zenész 1997-ben újra alapította a zenekart, de már Miamiban. A zenekar többször kapta meg az év zenekara díjat és Miles 2004-ben vehette át a Caribbean Upliftment Programme Award-t Don Daly-től, amiért a The Mighty Vikings segítette a jamaicai kultúra fejlődését a zenén keresztül.

A főzenekara mellett rögzített anyagot Derrick Hariott-tal a közösen The Crystalis zenekarban és, mint Desmond Miles’s Seven.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .