Irie Révoltés – Live (Cd&DVD csomag) bemutató

A mesteremberek előnyben részesítik azt, hogy mesteremberekkel dolgozzanak együtt és mikor ezek a mesterek együtt dolgoznak, az eredmény gyakran megdöbbentő lehet. Az Irie Révoltés 12 éve alakult a németországi Heidelbergben, azóta már Európa szerte ismertek lettek  progresszív szövegeik miatt, amiket franciául és németül írnak,  az évek során ezeken egyre inkább a fejlődés jelei figyelhetőek meg. Túl vannak 400 teltházas koncerten. Ezért is itt volt már az ideje egy DVD-nek, sőt! A producernek, Charlie VDE-t választották, aki olyan híres névvel dolgozik együtt, mint  Manu Chao. Azt hiszem, tényleg meg fogsz lepődni az anyagon!

A Live, egy cd-dvd csomagban lát napvilágot, ami két tavaly decemberi koncertjük élő felvétele a mannheimi Capitol klubból. A város csak 10 percre fekszik Heidelbergtől, így mondhatni hazai koncertet adhattak a srácok. A DVD-n helyet kapott 20 felvétel, klipek 1 óra 45 percben, plusz egy 50 perces bónusz dokumentumfilm. A lemezen csak 14 szám található.

Vágás, vágást követve, a videofelvétel a megszokottól eltérően folyamatosan más távlatból mutatja a koncertet. Felhasználja a homályos képű, kézi kamerás felvételeket is, amiket a YouTube-ról szedtek le. Ezek a felvételek adják a lemez egyik báját, mivel olyan érzést kelthet a nézőben, mintha Ő maga is a hatalmas, izzadt tömeg része lenne.

A választás, hogy a koncertet Mannheimben (reggae körökben Gyaltownként ismert) vegyék fel, már csak azért is bölcs döntés volt, mivel a helyi masszív szeret bulizni és szívesen őrül meg a koncerteken. Ismerik az összes számot, legyen az német vagy akár francia, nem beszélve a szövegekről, azt amiről Irie Révoltés szól. Az biztos, hogy 12 év gyakorlás után a srácok igazán ismerik a hangszereiket. Mint ahogy az egyik zenész utalt rá a dokumentumfilmben: “Mi nem voltunk eléggé jók a feldolgozásokhoz, így  inkább saját számokat írtunk a kezdetekkor.” Azt is hozzá tették, hogy az antifasiszta és társadalompolitikai nézeteik már a zenélés előtt is jellemezte őket. Így tudják bővíteni a mondanivalójukat. Nem csak kritizálják az államot a (majdnem)   globális kapitalizmus miatt, hanem alternatívákat és más megoldásokat is próbálkoznak vázolni. Az Irie Révoltés, mint ahogy a nevük is jelzi, a forradalom napos oldala, ami nem egyenlő azzal, hogy ne jellemezné őket a komolyság is.  Ők biztosan tudják, hogyan kell szórakoztatni a közönséget, amiért néha akár pantonimozáshoz is folyamodnak. Tudják, hogyan kell meggyőzni a többi embert az egységnek az érzésére, amire mi reggae zenekedvelők törekszünk. Az üdítő őszinteség megjelent a bónusz dokumentumfilmben, mely megmagyarázhatja sikerük egy részét.

Hivatalos oldal | Facebook | Twitter | Youtube

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .