5 nap Jamaica 2019-ben is: Reggae Camp

Idén sem maradhat el a magyar reggae örömünnepe, a Reggae Camp. Egy hónap múlva nyílnak a kapuk, hogy elfoglalhassuk a szállásunkat vagy ingyenes sátorhelyeinket és öt napig csak lazuljunk és pihenjünk, miközben a lágy jamaicai ritmusok nyugtatják a lelkünket. Reggae fesztivál ide vagy oda, szerencsére most sem maradunk ska nélkül. A stílus felhozatala nem nagyon tér el az elmúlt években látott bandáktól, de azért bemutatjuk őket újra. Ami kicsit fájó, hogy egyetlen egy ska zenekar nem jelentkezett a ReGeneráció programban. Idén csütörtök helyett a szerdai kapja a kiemelt ska napot!

A 15. Reggae Campnek idén is a Ceglédi Strandfürdő ad helyet. Így biztos, hogy a hideg sör mellett a medencében is tudjuk hűteni magunkat. A fővárostól könnyen megközelíthető, így akik az ország túloldaláról jön, annak sem kell sokat kalkulálnia. A ceglédi fürdő és kemping kitűnő helyszín a hatalmas füves-fás területével és medencéivel, melyeknek köszönhetően a fesztiválozás mellett a Reggae Camp egy ötnapos jamaicai nyaralással érthet fel. Ezt erősíti a StrandSystem, mely közvetlenül a medence mellett kerül elhelyezésre.

A fővonal mellett idén is nagy hangsúlyt fektetnek a manapság felkapott dub zenére is. Így elkerülhetetlen volt a DubYard idei megszervezése, amely az igazi régiiskolás saját hangcuccon pörgetett zenéket szolgáltatja majd. Az igazi jamaicai soundsystem élmény.

A keddi napot a miskolci Sky Fanatic fogja nyitni. A fiatal borsodi srácok zenéje könnyen befogadható, megszerethető. Nem kifejezetten az erős ska vonalat követik, helyet kapnak a roots reggae számok is. Idén harmadszor játszanak a fesztiválon.
Main Stage | Facebook

A keddi nap következő zenekara A Láma Dalai. A kiskunfélegyházi banda tagjai lassan 20 éve nyomja együtt a ska és reggae zenét. Vagyis azokat keverik rock és jazz elemekkel. A saját számaik mellett pedig popslágereket dolgoznak át ska-ba.
RaStage | Facebook

A szerdát a bajai StabilFrazír indítja be. Ladánybene27 is pár éve a szárnyai alá vette a bandát, hogy a zenéjüket minél több emberrel megismertethessék. Zenéjükbe hegedűvel csempésznek bele egy kis népzenei hangzást. Szövegeik magyarul szólalnak meg, melyek kritikusak és sokszor viccesek.
Main Stage | Facebook

A Pentele Ska Club is biztosan egy remek bulit fog csinálni. 2005-ös alakulásuk óta friss, táncra késztető harmadik hullámú ritmusokkal látják el a közönséget.
RaStage | Facebook

A Bad Habit BudaPest Ska a fővárosi szcéna jelenleg egyik legaktívabb zenekara. A nyolc fős orkesztra rendkívül jól hozza a 2tone elemeket. Az év elején kiadott kislemezük pedig egy eléggé jól sikerült robbanás volt, ahogy két éve a campes debütálásuk is remekül ment.
RaStage | Facebook

A szerda legjobban várt zenekara minden bizonnyal a New York Ska Jazz Ensemble lesz. A zenekar a 25 éves fennállását egy Európa turnéval ünnepeli meg. Az NYSJE felvételei alapján úgy jellemzik őket, hogy rendkívül energetikusak és kreatívak, kinetikus ska stílusra formáznak jazz klasszikusokat, és képesek összehozni a dance hall, reggae, rocksteady és jazz stílusokat.
Main Stage | Facebook

Plusz egy jó dolog a koncertprogramban, hogy erre a napra szerveztek egy Trojan 50TH bulit is, amin a fekete korongokról fogják játszani a ska és reggae slágereket. Itt a hangulatról a Dread Head, Lipi Brown és a Western Sound System fog gondoskodni.

Csütörtökön kap helyet a szcéna legnagyobb zenekara a Pannonia Allstars Ska Orchestra is. Őket nem hiszem, hogy bárkinek be kell mutatni.
Main Stage | Facebook

Az egyetlen itthoni rocksteady zenekar, a The Tree Teadies is ezen a napon kapnak helyet. Odafelé biztos, hogy Margitot is felveszik valahol, akibe bátran lehetünk szerelmesek.
RaStage | Facebook

A Lions Of Suburbia lendületes ska zenét hoz péntekre, néhol roots elemekkel tarkítva. Ők is sokat játszanak a fővárosban így többször is el lehet kapni a zenéjüket. Nem érdemes a bulijukat kihagyni.
RaStage | Facebook

A zárónapon fog játszani a Ska Tunes. Két éve ők voltak a ReGeneráció győztesei. Nagyon jó ska klasszikusokat dolgoznak fel. Remélem lassan saját számokat is fognak írni. Őket is ajánljuk.
RaStage | Facebook

Napijegyek:
5.000 Ft – július 23. kedd
6.000 Ft – július 24. szerda
6.000 Ft – július 25. csütörtök
6.000 Ft – július 26. péntek
6.000 Ft – július 27. szombat

A Cegléd lakcím kártyával rendelkező vendégeink kedvezményes áron tudnak majd napi jegyet váltani a fesztiválra!

További információ az Camp eseményen találhattok:
https://www.facebook.com/events/324960781681824/