This Is Ska Interjú

Pár hete a This Is Ska fesztivál apropóján csináltunk egy interjút is a szervezőkkel. Kérdéseinkre Joerg adott választ. Reméljük meghozza a kedveteket, hogy ellátogassatok Rosslauba.

22 évvel ezelőtt szerveztétek az első This Is Ska fesztivált. Honnan jött az ötlet, hogy kifejezetten csak a ska zenére összpontosító fesztivált szervezzetek?
A kilencvenes években számos ska buliban megfordultunk Németország-szerte. Gyakran messzire kellett utaznunk egy-egy buliért.  És – ez a lényeg – akartunk szervezni egy fesztivált, ahol mi is vendégek lehetünk.  Így szerveztük meg 1997-ben az első This Is Ska fesztivált.

Bemutatnád magát a rendezvényt!?
A fesztiválnak egy gyönyörű vizes kastélypark ad helyet Rosslauban (Dessau város egy része). Mint minden évben, idén is nagyon büszkék vagyunk a fellépők listájára. Idén számos jamaicai előadó, mint Ken Boothe, a The Clarendonians, Mr Symarip és Susan Cadogan fogadta el a meghívásunkat. De a világ más pontjáról is jönnek fellépők, mint a Jaya The Cat, Dr Rude, No Sports, Distempers, vagy Los Fastidios. További információért látogassatok el a fesztivál honlapjára.

Miként válaszátok ki a fellépőket a fesztiválhoz? Megpróbáljátok egy európai turnén elcsípni őket vagy egyenesen elhozzátok a saját országukból?
Nem, mi próbálunk nemzetközi zenekarokat leszervezni és mellé persze nagyobb neveket is elhozni.  De nem mindig lehetséges ez, legtöbbször anyagi okok miatt. Viszont minden évben szeretünk kedveskedni a közönségünknek egy erős felhozatallal.

Mennyi ember látogatja a fesztivált? Melyik évben voltak a legtöbben?
Az elmúlt 10 évben a látogatók száma 2500 fő körül volt. Nekünk így bőven elég. Nem szeretnénk növekedni. Ez a fesztivál a ska színtérért van.

Pár szót a szabadidős tevékenységekről. Mivel tudjuk elütni az időt a fesztiválhoz közel?
Dessauban található a híres Bauhaus épület, amely a mintapéldánya és modellje volt egy csomó modern épületben a világon. New Yorktól Tel-Avivig. De rengeteg zöld terület is van, nincs messze Lipcse vagy Halle.

Az elmúlt években biztos átéltetek számos jó pillanatot, amik közül van, amit sosem felejtetek el. Beszélnél a legjobb élményetekről?
A legjobbakról tapintatosság miatt nem beszélhetek, sajnálom. De van elég anyag egy jó pletykás ska könyvhöz. Ha egyszer véget ér a fesztivál, biztos kiadjuk a könyvet.

A This Is Ska-n kívül más bulit is szerveztek. Mennyi ember látogatja ezeket?
Igen, szervezünk ska bulikat Lipcsében, Dortmundban és Berlinben is. Lipcsében van egy saját klubom, a „Felsenkeller”, ahova több más bulit is szervezünk, mint például a Paddy Wagon Festival, ami egy folkpunk fesztivál vagy a Teenage Warning punkfesztivált, de persze számos más kisebb klubbulinak is helyet adunk.

Üzentek valamit a magyar srácoknak?
Szevasztok, magyar RudeGirlök és Rudeboyok. Sajnáljuk, hogy kevés magyar ska zenekar kapott lehetőséget, hogy a This Is Ska-n az elmúlt években. Ígérjük, hogy ezen változtatni fogunk!

This Is Ska Festival 2019

Music event in Babaeski, Türkiye by Dynamite Skafestival and 3 others on Thursday, June 20 2019 with 1.4K people interested and 631 people going. 7 posts in the discussion.