This Is Ska 2019 Fest ajánló

Lassan kezdődik a fesztiválszezon. Sajnos mivel idehaza a ska szerelmeseinek nem sok választása van a Reggae Campen kívül, érdemes akár nyaralással egybekötve külföldre kacsingatni. Körbenéztünk a fesztiválok körül, és akkor akadt meg a szemünk az idei This Is Ska Festivalon. A helyszín a németországi Wasserburg-Roßlau, időpont pedig június 20-23.

Ken Boothe - Everything I Own (Official Audio)

Official audio for Ken Boothe"s chart-topping version of Bread"s pop hit, "Everything I Own" . The song was written by David Gates in memory of his father who passed away in 1963 before the singer-songwriter"s success with Bread.

Szerencsére már teljes egészében elérhető a fellépők listája. A szervezők nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a kortárs előadók mellett a stílus titánjait is felsorakoztassák. Így olyan nevekkel futhatunk össze, mint a rocksteady éra legkiemelkedőbb alakja, Ken Boothe vagy a ska és rocksteady korszakban aktívan szerepet vállaló, The Claredonians. Utóbbinak olyan slágereket köszönhetünk, mint a Rudie Bam Bam, a Sunhine vagy a You Can’t Be Happy. Zenetörténetileg folytatva a sort elérkezünk a reggae robbanásáig és aranykoráig. A műfajt az őskorszakból a skinhead-reggae ikonikus alakja, Mr Symarip aka Roy Ellis fogja képviselni. Biztosak lehetünk benne, hogy nem csak a régi slágereket veszi elő, hanem a nemrég megjelentetett új lemezről is fog játszani pár számot. Nem utolsósorban, (és nem annyira udvariasan), de még ki kell emelnünk Susan Cardogan nevét is. Susan itthon nem annyira ismert, pedig a hetvenes évek közepén Lee ’Scratch’ Perry segítségével pár slágert felvett. Majd egy hosszú visszavonulást követve a 90-es évek óta újra aktívan része a reggae színtérnek.

No Title

2002 Trojan Records repress ---------------------------------------------------------------------- HOUSEWARMING https://instagram.com/house.warming/ https://soundcloud.com/thehousewarming Want to have your release hosted / premiered? housewarming.yt@gmail.com

Nem jamaicai, de az európai ska-t nézve legendás fellépők lesznek még a brit The Hotknives, a német ska öregnek számító No Sports vagy a Yellow Umbrella, a dán Napoleon Solo, aki nem rég jelentette meg visszatérő lemezét, valamint a holland Dr. Rude. Ki kell még emelni a Los Fastidiost is, akik ugye inkább a street-punk színtérhez kapcsolódnak, de egy ska szett erejéig itt adnak okot a táncra.

A koncertek általában éjfél után nem sokkal véget érnek, ekkor indul be a sátorban a sound system élet. Pörögnek a vinylek és kifulladásig mehet a tánc.

A szervezők egy kis- és egy nagyszínpaddal várják a közönséget. Az első nap általában a német zenekaroké, majd a másik két nap már a nevesebb bandák is zenélnek. Nem ritka, hogy 1-1 nagyobb nevet már korai délutánra beraknak, hogy ne lustálkodjon a nép, jó ebédhez szól a nóta alapon. Viszont ha valamiért egy név elmaradna, akkor a következő évben biztosan pótolják a szervezők.

Végignézve ezt a line-up-ot, a három napért az 53 euró nem pénz!

No Title

No Description

A helyszínre itthonról repülővel érdemes elmenni. Berlinbe olcsón el lehet jutni a WizzAir és Ryanair járatokkal. A reptérről van közvetlen vonat a fesztiválhoz, de a német fővárosból FlixBus-szal is le lehet utazni. Ha viszont félsz a repüléstől, akkor érdemes Drezdáig vonattal kiutaznod és onnan tovább utazni a FlixBus járataival.

Ha nem a közeli szállások közül foglalnál, hanem sátrazásra adnád a fejed, akkor autós és rendes kempingre is van lehetőséged. Ide kisállatot nem, viszont dobozos és PET palackos italt hozhatsz be korlátlanul, bár innen a fesztivál területére nem vihetsz be belőle semmit. Bent a sör korsója 5-6 euró körül mozog.

Végignézve a rendezvény FAQ-ját minden megvan, ami egy igényes európai fesztiválhoz kell.
Ha bármiben tudunk segíteni, keressetek minket, mi biztos utánajárunk!

No Title

No Description

Remélem több más európai fesztiválhoz hasonlóan egyre több magyar fesztiválozóval fogunk Roßlauban találkozni!

This Is Ska Festival 2019

Music event in Babaeski, Türkiye by Dynamite Skafestival and 3 others on Thursday, June 20 2019 with 1.4K people interested and 631 people going. 7 posts in the discussion.