Mighty Sounds 2019 ajánló

Csehország egyik legnagyobbnak számító könnyűzenei rendezvénye a Mighty Sounds, amelyet minden év júliusában Táborban, a Capu Dvur reptéren rendeznek meg. Így lesz ez idén is, hiszen 2019. július 12. és 15. között várja a fesztiválkedvelő látogatókat.

 A fesztiválra minden évben számos külföldi híres fellépőt is idehoznak a szervezők a cseh zenekarok mellett: az évek folyamán többek között lépett már fel a Mighty-n Dropkick Murphys, Derrick Morgan, a Lion’s Law, Cock Sparrer, Agnostic Front vagy itthonról a Pannonia Allstars Ska Orchestra. Idén sem fogunk remek zenekarok nélkül maradni ska, reggae vagy street-punk vonalon, mert a szervezők az eddig beharangozott zenekaroknál eddig tartják a színvonalat. Persze a keményebb hardcore zene kedvelőinek vagy a jampec psychobilly arcoknak is tud igényes bandákkal szolgálni a fesztivál, de mi most inkább az oldal által preferált zenekarokra helyeznénk a hangsúlyt.

Lassan elkészül a végleges listája a fellépőknek. Ez a lista az utóbbi hetekben egyre erősebb és erősebb: olyan zenekarok kerültek fel azélére, mint a The Skatalites, The Original Wailers, New York Ska-Jazz Essemble vagy a The Hotknives. Zenekarok, amelyeket nem hiszem, hogy bárkinek is be kellene mutatni, ha életében valaha is hallgatott ska-t vagy reggae-t.

Guns Of Navarone – The Skatalites

Bout time I stuck this one up…

Ska vonalról feltétlenül meg kell még említeni a brit Buster Shufflet-t vagy a holland-amerikai Jaya The Cat-et is. Amíg az előbbi a jellegzetes brit vonalat képviseli, addig az utóbbi már sokkal többmás műfajjal keveri a ska-t. Nem első bálozók, többször is megmutatták, hogy van helyük a fesztiválon!

Buster Shuffle – We Fall To Pieces (Official Video)

Get- We Fall To Pieces now – www.bustershufflemusic.com (we ship world wide) – iTunes http://hyperurl.co/f4jrri – Amazon http://hyperurl.co/m96zkg – Google Play http://hyperurl.co/cafmqr Buster Shuffle’s new album I’ll Take What I Want, is out now! ~ Follow Buster Shuffle ~ Website: http://www.bustershufflemusic.com Twitter: https://twitter.com/bustershuffle Facebook: https://www.facebook.com/bustershuffleofficial Instagram: http://instagram.com/bustershuffleofficial

A cseh zenekarok közül szinte a szokásos lesz a felhozatal. A DiscoBalls nélkül például el sem lehetne képzelni a fesztivált. Minden évben remek bulit csinálnak, ajánljuk mindenkinek, aki először jönne vagy még nem látta őket. A megemlítendő nevek között még ott vannak az cseh úttörőnek számító Sto Zvířat vagy a Švihadlo.

Discoballs – Fly

By Ota Štěpánek and Stanley Adámek In Golden HIVE, Prague recording studio Music by Vojtěch Roupa https://www.facebook.com/DiscoballsCZ www.discoballs.cz

De nem mehetünk el persze a street-punk/oi vonal mellett sem. Idén is lesz nagy név, ami nem más, mint a Cockney Recejts. Sör, foci, verekedés. Erre már csak ráadás lesz, hogy az utóbbi években újra aktív Los Fastidiost is elhívták a fesztiválra. Aki pedig az újvonalas street-punk felé hajlong, annak a Grade2 fog a kedvére tenni.

Cockney Rejects- Oi! Oi! Oi!

Cockney Rejects are an Oi! punk band that formed in the East End of London in 1979. Their song “Oi, Oi, Oi”, from their album Greatest Hits Volume 2, was the inspiration for the name of the Oi! music genre.[1] Their biggest hit record in the United Kingdom, “The Greatest Cockney Rip-Off”, was a parody of Sham 69’s song “Hersham Boys”.

3 Tone – Los Fastidios

Artist: Los Fastidios lyrics Album: Rebels’N’Revels Year: 2006 Title: 3 Tone

A lista persze nem végleges, még messze van a nyár. Így jöhetnek újabb húzós nevek, amit a facebook oldalunkon biztos közölni fogunk.

Hivatalos Oldal | További Fellépők | Hivatalos Esemény
Magyar Facebook csoport: https://bit.ly/2uhv3gp