Mighty Sounds 2019 ajánló

Csehország egyik legnagyobbnak számító könnyűzenei rendezvénye a Mighty Sounds, amelyet minden év júliusában Táborban, a Capu Dvur reptéren rendeznek meg. Így lesz ez idén is, hiszen 2019. július 12. és 15. között várja a fesztiválkedvelő látogatókat.

 A fesztiválra minden évben számos külföldi híres fellépőt is idehoznak a szervezők a cseh zenekarok mellett: az évek folyamán többek között lépett már fel a Mighty-n Dropkick Murphys, Derrick Morgan, a Lion’s Law, Cock Sparrer, Agnostic Front vagy itthonról a Pannonia Allstars Ska Orchestra. Idén sem fogunk remek zenekarok nélkül maradni ska, reggae vagy street-punk vonalon, mert a szervezők az eddig beharangozott zenekaroknál eddig tartják a színvonalat. Persze a keményebb hardcore zene kedvelőinek vagy a jampec psychobilly arcoknak is tud igényes bandákkal szolgálni a fesztivál, de mi most inkább az oldal által preferált zenekarokra helyeznénk a hangsúlyt.

Lassan elkészül a végleges listája a fellépőknek. Ez a lista az utóbbi hetekben egyre erősebb és erősebb: olyan zenekarok kerültek fel azélére, mint a The Skatalites, The Original Wailers, New York Ska-Jazz Essemble vagy a The Hotknives. Zenekarok, amelyeket nem hiszem, hogy bárkinek is be kellene mutatni, ha életében valaha is hallgatott ska-t vagy reggae-t.

Guns Of Navarone - The Skatalites

Bout time I stuck this one up...

Ska vonalról feltétlenül meg kell még említeni a brit Buster Shufflet-t vagy a holland-amerikai Jaya The Cat-et is. Amíg az előbbi a jellegzetes brit vonalat képviseli, addig az utóbbi már sokkal többmás műfajjal keveri a ska-t. Nem első bálozók, többször is megmutatták, hogy van helyük a fesztiválon!

Buster Shuffle - We Fall To Pieces (Official Video)

Get- We Fall To Pieces now - www.bustershufflemusic.com (we ship world wide) - iTunes http://hyperurl.co/f4jrri - Amazon http://hyperurl.co/m96zkg - Google Play http://hyperurl.co/cafmqr Buster Shuffle"s new album I"ll Take What I Want, is out now! ~ Follow Buster Shuffle ~ Website: http://www.bustershufflemusic.com Twitter: https://twitter.com/bustershuffle Facebook: https://www.facebook.com/bustershuffleofficial Instagram: http://instagram.com/bustershuffleofficial

A cseh zenekarok közül szinte a szokásos lesz a felhozatal. A DiscoBalls nélkül például el sem lehetne képzelni a fesztivált. Minden évben remek bulit csinálnak, ajánljuk mindenkinek, aki először jönne vagy még nem látta őket. A megemlítendő nevek között még ott vannak az cseh úttörőnek számító Sto Zvířat vagy a Švihadlo.

Discoballs - Fly

No Description

De nem mehetünk el persze a street-punk/oi vonal mellett sem. Idén is lesz nagy név, ami nem más, mint a Cockney Recejts. Sör, foci, verekedés. Erre már csak ráadás lesz, hogy az utóbbi években újra aktív Los Fastidiost is elhívták a fesztiválra. Aki pedig az újvonalas street-punk felé hajlong, annak a Grade2 fog a kedvére tenni.

No Title

No Description

3 Tone - Los Fastidios

Artist: Los Fastidios lyrics Album: Rebels"N"Revels Year: 2006 Title: 3 Tone

A lista persze nem végleges, még messze van a nyár. Így jöhetnek újabb húzós nevek, amit a facebook oldalunkon biztos közölni fogunk.

Hivatalos Oldal | További Fellépők | Hivatalos Esemény
Magyar Facebook csoport: https://bit.ly/2uhv3gp