“Nagy hatással volt ránk a régi vonalas francia Oi!” – Lion’s Law interjú

Október 20-án, szombaton végre Magyarországon is tiszteletét teszi a Lion’s Law, akik streetpunk körökben már világhírnévre tettek szert az elmúlt években. A párizsi Oi! zenekar énekesét, Wattie-t zargattuk pár kérdéssel…

Röviden el tudnád mesélni nekünk a Lion’s Law történetét?
A Lion’s Law egy 2012-ben alakult párizsi Oi! banda. Több dobosunk is volt az évek során és most már két gitáros van a bandában. Jelenleg öten vagyunk, Wattie (ének), Louis (gitár), Daick (gitár), Swann (basszus) és Thomas (dob).

Lion"s Law - For my clan Feat. Stomper 98 (official video)

Official video clip for the song "For my clan" Feat. Stomper 98 taken from the album "A day will come" already available through CONTRA RECORDS and UVPR VYNILES for Europe and through LONGSHOT MUSIC for the USA. Lion"s Law contact : www.facebook.com/lionslawparis lionslaw75@gmail.com PTPFG prod contact: ptpfgprod@gmail.com www.facebook.com/ptpfgproduction

A zenétekre milyen zenekarok voltak a legnagyobb hatással?
Amikor elkezdtük a zenekart, a célunk az volt, hogy a zenénkben keveredjen a melodikusabb, Perkele-szerű hangzás, azzal az erővel és dühvel, amit olyan bandák nyomnak, mint a Discipline. Persze az évek alatt sokat alakult a zenénk, de nagyjából még mindig ez a cél. És persze nagy hatással volt ránk a régi vonalas francia Oi! is!

Mindannyian más zenekarokban is játszottatok, igaz? Röviden el tudnád sorolni őket?
A Lion’s Law akkor indult, amikor a Street Kids nevű párizsi zenekarnak vége lett. Louis megkérdezett engem, amikor még a Maraboots-ban játszottam, hogy szeretnék-e angol nyelven is csinálni egy zenekart. Szóval megkérdeztük Thomas-t, aki remek dobos és a ’80-as években a Komintern Sectben nyomta, hogy csatalakozna-e és igent mondott! Úgyhogy mindannyian játszottunk már más-más Oi! bandákban korábban.

Nem is olyan régen már voltál Budapesten a Rixe tagjaként és egy másik banda Párizsból, a Breakout is játszott nálunk egy elég emlékezetes bulin. Tudnál ajánlani még Franciaországból más zenekarokat?
Franciaországban most elég jó színtér van, egy csomó király bandával: Squelette , Britva , Kronstad , Bromure , Syndrome 81 , Zone Infinie , Youth Avoiders…felsorolni is nehéz!

A Lion’s Law viszont még sosem volt nálunk… Örülünk, hogy végre összejön ez a buli, régóta terveztük már. Volt már közületek valaki Magyarországon, akár nyaralni vagy másik zenekarral?
Ahogy korábban mondtad, én már voltam Budapesten a Rixe-val, de a srácok még nem, és alig várom, hogy megmutathassam nekik a csodálatos városotokat! Nagyon várjuk már, hogy veletek bulizhassunk! Mindig király új emberekkel találkozni és új helyeket felfedezni miközben koncertezünk is!

1985-ben, egy rövid életű párizsi kiadó, a Primitive Cozak kiadott egy EP-t „Világ lázadói harcra fel” címmel, amin 5 dal volt csak magyar punk zenekaroktól. Szintén egy francia rendező készített egy dokumentumfilmet a ’80-as évek magyar punk színteréről. Hallottál már ezekről vagy ismersz magyar zenekarokat?
Őszintén szólva most hallok ezekről először… bocsi! Magyarországról igazából csak a Böilert és a Derkovbois-t ismerem, köszönhetően Tomnak (Rixe) aki a The Sultansban két magyar sráccal játszik együtt.

Lion"s Law - Crisis Identity (Oxymoron Cover)

Lion"s Law covering Oxymoron Taken from the Oxymoron Tribute out on Contra Records (Europe)

Hallottál már az ’56-os magyar forradalomról? Ha nem tévedek, a Paris Violence egy egész albumot írt róla…
Persze, bár Franciaországban a sulikban nem sokat tanítanak a magyar történelemről. Szóval én is a Paris Violence-nek köszönhetően tudok róla.

Paris Violence - Budapest 56

00:00 Retour à Budapest 04:13 Budapest 56 10:02 Char d"Assaut 15:25 Ombres Chinoises 19:06 Budapest 56

Ugye a Lion’s Law köztudottan egy antirasszista skinhead zenekar… szokott ebből problémátok adódni Párizsban?
Régebben volt pár balhé a nácikkal, de manapság Párizs már rendben van, csak mi vagyunk skinheadek a városban.

Eddig 3 nagylemezetek jött ki és pár EP és single… Dolgoztok valami új anyagon?
Évvégére meg fog jelenni egy 3 számos EP, ami csak francia nyelvű lesz. Közben dolgozunk egy új albumon is… reméljük, hogy tetszeni fog nektek!

A magyar punk színtér elég kicsi, de összetartó és már alig várjuk ezt a bulit, szóval srácok fényesítsétek a bakancsot és készüljetek fel a hepajra.
Nyomjuk!!!

No Title

No Description