La Grand Miercoles- Western Standart Time EP

A spanyol Le Grand Miercoles sajnos nem igazán ismert kishazánkban, pedig a saját általuk kitalált surf-steady-t mester fokon játszák. Az új kislemezhez elhívták pár jó barátukat, hogy az utolsó nagylemezekről két számot újra felvegyenek

A számokat nem csak újra rögzítették, hanem a fúvós szekciót újra gondolták. Ehhez olyan neves zenészeket kértek fel, mint Tommy Tornado (szaxofon), Sensi Simon (trombita) és Jonas J Sanchez (harsona). Az utó-munkák és a keverés Mike Mariconda producer keze alatt történt.

A Le Grand Miercoles (“Nagy Szerda”) Valenciában alakult ska zenekar, olyan zenekarok tagjaiból, mint a Malarians, Dr. Jau, Pataconas, The Offbeaters és a Golden Singles. A zenéjüket Surf-Steady-nek hívják, egyfajta keveréke a Dick Dale által játszott twangy-nek, a közep-európai inspirálású surf-rocknak és a késő hatvanas évekbeli spaghetti western reggae-nek. Mindezt megdobva rocksteady és dub hatással.

Az új 45-s 500 példányszámban lát napvilágot a Liquidator Records szárnyai alatt 140 grammos 7″-ös vinyl-re.

Számlista:
A. Western Standart Time
B. Cowboy Fantasma

Western Standart Time, by Le Grand Miercoles & Friends

Western Standart Time by Le Grand Miercoles & Friends, released 18 December 2017 1. Western Standart Time 2. Cowboy Fantasma Con vientos a favor. En esta nueva entrega el cuarteto instrumental de surf-steady ha inclinado la balanza hacia su lado de raíz más jamaicana revisando dos piezas de su último álbum y acompañados de otra banda de forajidos para un asalto conjunto a la diligencia hacia Kingston.