Mighty Sounds 2017 – Fellépők A-D

Neki álltunk összeszedni a Mighty Sounds idei fellépőinek a listáját, bemutatását. Idén is csak javában a ska-reggae-street-punk zenekarokról írunk, plusz a magyar neveket emeljük ki. További lineup-ért kattints ide. 

A Blechreiz-t Dél-Berlinben alakították 1983-ban. A No Sports vagy a Skaos mellett az egyik legnagyobb úttörői voltak a német ska színtérnek. Mivel az elmúlt 34 évben a zenekar számos tagcserén ment át, így a stílusuk is mindig egy kicsit változott., de mindig kapcsolatban maradtak az antirasszista skinheadekkel.
A zenekar első aktív évei 1983-1996 közé tehetők, utána ugyanis egy búcsú turné keretein belül feloszlottak. Majd 2008-ban az eredeti tagok újjá élesztették a bandát és azóta turnéznak Európa szerte.


Hivatalos | Facebook

A Bohemian Betyars 2009 hajnalán alakult, mikor egy bor és pálinka-delíriumban eltöltött este árokban ébredős másnapján, Miskolc fattyai kitalálták, hogy együtt fognak zenélni. A cél mindenki számára egyértelmű volt: minél messzebb terjesszék a sírva vigadás életérzését.
Az önmagukat speed-folk freak-punknak nevező együttes zenéje egy új, izgalmas keverékké állt össze: a zúzós punkot, pattogó skát, sodró pszichedéliát vagy éppen a melodikus témáikat megfűszerezték magyar, balkáni és cigány dallamokkal.
Egy valódi energiabomba zenekar, amely az elmúlt évek alatt már majd ezerszer megtáncoltatta a közönséget a Balti-tengertől az Atlanti óceánig. Legyen utcán, klubban vagy fesztiválon a Bohemian Betyars örömzenéje, magával ragadó ritmusai kizökkentenek a hétköznapokból, és beledobnak az önkívület mélyvizébe, pont úgy ahogy ezt kitervelték.


Hivatalos |Facebook

A Cock Sparrer szerintem az a zenekar, amit nem kell senkinek bemutatni. Mindenki ismeri a himnuszaikat.
1972-ben alakultak az East-Enden, de 1978-ig nem jelentettek meg albumot. Az elmúlt 40 évben sosem sikerült kereskedelmi sikert elérniük, ezt leszarva mégis az egyik legnagyobb Oi! zenekar a planétán.

Facebook

Crashed Out egy angol street-punk banda. Zenéjükre nagy behatással vannak az AC/DC és Motorhead számok. Több, mint 20 éve vannak a pályán, ami alatt 6 nagy lemezt hoztak össze.

Hivatalos | Facebook

A női vokállal rendelkező DiscoBalls 2006-ban alakult Prágában. Zenéjükben egybe keveredik a ska, a soul illetve a punk behatás. Jellemző rájuk a karakteres fúvós szekció, a változatos gitár játék (a country zenétől a hardcore-ig mindent bevetnek), a táncra késztető dallamok és énekesnőjük édes hangja.

Első lemezüket 2008-ban jelentették meg DiscoVery Channel néven, melyet jelöltek a cseh Grammy-díjra, mint az Év Legjobb Ska-Reggae lemeze. Az anyag hamar nagy siker lett, ma már a zenekar honlapjáról ingyen is letölthető. Második albumukat 2011-ben mutatták be a közönségnek Rise and Shine néven, két évvel később, 2013 nyarán pedig a tagcserék mellett is kiadták a harmadik nagylemezüket.
A zenekar fennállása  óta több mint  400 koncertet adott,  plusz megannyi turnén során eljutottak olyan országokba, mint Németország, Lengyelország, Ausztria, Szlovákia, de nevük ismerősen cseng még a Balkán-félszigeten is.


Hivatalos | Facebook

A Dubioza Kolektiv Bosznia-Hercegovinában alakult 2003-ban. A zenéjükben egyesítik a rock, a hip-hop és a reggae elemeit. Mindezt megspékelik egy kis boszniai népzenével. Ezzel is egy nagy volumenű világzenei bulit összehozva.

Hivatalos | Facebook