Kész az első főzet: Brew36 – Our Brew (2016)

A hónap elején már jeleztük, hogy a The Reail McKenzies és az The Offenders tagjaiból verbuválódott egy új street-punk zenekar, a Brew36. A várakozást a Take An End számhoz készült videó tette nyugtalanná az bemutatkozó lemezhez.

A zenekar november 25-ére tette az Our Brew megjelenését, amit a Long Beach Recordson keresztül adtak ki. A lemez 13 számot tartalmaz.  A zenéhez semmi köze sincs a „szülőbandákhoz”. Nincs benne sem ska újjászületés, sem celtic-punk. Ez egy saját stílusra épülő dolog. Egy keveréke az tradicionális angol punknak és a korai ’90-es évek amcsi stílusának.

A szövegekben hozta Valerio a szokásosakat. De visszanyúlnak történelmi tényekre is, mint például a Viktóriánus Fiúkra, akik a korszak huligánjai voltak az előző században.  Külön kiemelném a Years are gone számot, amely azoknak az embereknek szól, akik nem tudnak elszakadni a múlttól és mindig csak a régi időkről szövegelnek. A múltból fontos tanulni, de a jelen jelenti az életet. A Spirit’s still alive jelentése az, hogy az évek alatt hiába változol, öregszel meg vagy költözöl másfele, a lelked nem halhat meg, ha ugyanaz szerint osztozunk a színtéren eltöltött időkből és bármikor kiállunk ezért.
De szerencsére nem csak elmélkedős számok szólalnak meg a lemezen. Vannak bulizós felvételek, mint a Pint’s bride vagy egy másik a partizás és az antiszociális élet között megszólaló Troublemakers crew. Valamennyi telis-tele csordavokállal.

ourbrew
A Brew36 ötlete Valerio fejéből pattant ki, mivel fiatal korában egy street-punk bandában zenélt és vágyott vissza már rég óta a stílushoz. A szövegek egy részét már régóta megírta, ami szokatlan lett volna a The Offendershez. Így jött össze a Brew36, amely Valerioból és Checcoból áll össze az Offender részéről, a zenekar harmadik tagját a The RealMckenziesből ismert Troy adja.
Ők ketten Valerioval régóta jóban vannak, hasonló közös van bennük és a punk-rockról is közös a véleményük. Plusz a zenész életet is hasonlóan nyomják. Majd addig beszélgettek egy közös projektről, míg valóra nem vált.

Nem kell félni attól sem, hogy ez a The Offenders rovására megy a Brew36, mivel a 10 éves a Hooligan Reggae. A zenekar ezért nagydobásra készül.

They’ll take an end, they rule the streets, it’s blood, it’s life, workingclass beats.