Toots Hibbert lábadozik

A híres jamaicai énekes, Toots Hibbert nem rég esett át egy torok műtéten, amiből már sikeresen felépült, és nem sokára folytathatja is a turnéját.

Toots managere, Andrea Davis sajtótájékoztatójában közölte, hogy az énekes jó egészségnek örvend és tervek szerint 3 héten belül folytatni fogja a turnéját. Az utolsó koncertjét amúgy szilveszter éjjel Szent Barts szigetén adta. Toots, aki már lassan a hetvenedik életévét tapossa, hosszú idők után a legnagyobb turnéjára készül.

Davis nem részletezte a műtét okát, de annyit elárult, hogy a torok bántalmai végett kénytelen volt elhalasztani szeptemberi Európa-turnéjának két brit állomását. A két koncertet áttették más időpontra, de meghiúsította az, hogy a műtétje végett vissza kellett térnie Jamaicába.

Hosszú ideig együtt dolgozott a rocksztár, Eric Claptonnal, a legendás country zenész, Willie Nelsonnal és a blues énekes Bonnie Raittel. Plusz együtt turnézott az amerikai énekes-dalszövegíróval, Sheryl Crowwal és a brit zenész, James Blunttal is.

A manager elmondta még, hogy idén jelenik meg a Reggae Got Soul DVD-n – egy az énekesről készült egyórás dokumentumfilm. A csomag tartalmazni fog még egy speciális akusztikus előadást az énekestől.

Toots, Federic Hibbert néven született Clarendonban.  A legnagyobb sikerét Leslie Konggal érte el – ő volt az, akinél anno Bob Marley az első felvételeit készítette, s Desmond Dekker és Derrick Morgan sikerei mögött állt. Nagyon sok Toots szám készült neki, mint például a Monkey Man, 54-46 és a Pressure Drop reggae slágerek, amik ma is népszerűek világszerte.

Toots Hibbert 2005-ben megkapta a Grammy-díjat a legjobb reggae album kategóriában, a True Love albumáért.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .