The Steadytones – Return Of Mojo

A korai reggae- re mint egyéb jamaicai stílusra mindig hatással voltak a vele egy időben létező és mainstreamként ismert zenei stílusok. Igaz ez a fajta kölcsönhatás a funkra kivetítve is,  elég csak a Toots & The Maytals néhány számára gondolnunk. Az pedig, hogy ez a fajta hangzás a mai napig fennmaradt sok mindenkinek köszönhető, és ehhez tett hozzá egy gyönyörű szeletet 2012 októberében a Steadytones és a Grover Records.

Ugyanis gondoltak egyet a bajor legények és a ska valamint rocksteady korszak egyik legértékesebb női énekesét keresték meg egy 4 számos EP és egy hozzákapcsolódó turné erejéig. A polgári nevén Monika Johsnon-ként ismert művésznő részt vett a Skatalites létrehozásában, és 1964 óta meghatározó énekhangja az együttesnek. A “Ska Királynője” először 1997 – ben került kapcsolatba az említett német kiadóval, amikor is a Grover Records piacra dobta az Adorable című hanganyagot mind cd mind bakelit korong formájában.  Idén pedig visszatért európai barátaihoz.

Az új 4 csodálatos számot tartalmazó EP október 18 – án jelent meg 7″ kislemezként, és zeneileg magán hordozza a ska, rocksteady és korai reggae jó néhány elemét. Aki kedveli a ’60 – ’70 – es évek Trojan hangzását, ezt a lemezt egyenesen imádni fogja.  A dalok zöme Jamaicában született és itt hallható a kiadó jóvoltából egy  közel 4 perces ízelítő mire is számíthatunk.

 

Természetesen ezt a megjelenést más dalok is követik majd, és ennél is tovább menve közös turnéba kezdenek a fiúk az énekesnővel és a másik énekes klasszissal Stranger Cole – al. Szóval érdemes nézni a híreket továbbra is mert természetesen ha a közelben felbukkannának arról hasábjainkon is beszámolunk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .