Toots And The Maytals – Unplugged

Az elmúlt hónapokban egyre több akusztikus lemez lát napvilágot reggae körökben, ezt a hullámot lovagolja meg Toots Hibert is, akusztikus gitárt ragadott és egy teljes lemezt hozott össze.

Idén augusztusban, a Jamaicai Függetlenség Napjának 50. évfordulóján több neves zenésztársával és lányai háttér éneklésével adta ki az első akusztikus albumát a Unplugged On Strawberry Hill-t. A Grammy-díjas énekes sok halhatatlan ska, reggae, rocksteady dallamot vett fel, amelyekből pár újra gondolt zenei hátteret kapott kizárólag akusztikus gitár, basszusgitár, dob megzenésítéssel. A felvételt Chris Backwell napsütötte Strawberry-dombi ingatlanjában vették fel és zenei pályájának 12 olyan gyöngyszeme kapott rajta helyet, mint a Pressure Drop, 54-65 Was My Number, Funky Kingston és a Sweet And Dandy.

Az album tartalmazza a Toots Hibertről szóló Reggae Got Soul dokumentum dvd-t is, amely ritka felvételeket, interjúkat és más énekesek történeteit tartalmazza Toots-ról.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .