The Soulsteppers – The Return of…. klasszikus skinhead-reggae LP

300 darabos példányszámban jelenik meg nem sokára bakersfieldi reggae banda új LP-je a Jump Up Records gondozásában, igényes zöld borítást kapva. A The Soulsteppers 1998-ban alakult meg California államban, zenéjükben előtérbe helyezik a reggae és a soul igazi skinhead hangzását. Felvett anyagon tetten érhető  Leslie Kong, Lee Perry, Clancy Eccles és Laurel Aitken autentikus jamaicai stílusa. Akkoriban az USA-ban és a világ számos részén a ska harmadik hulláma kapott kiemelt szerepet, de a két alapító tag Mike és AJ a jamaicai hangzásra helyezte a hangsúlyt, visszatérve az eredeti hatvanas évekbeli skinhead-reggae lüktetésre.

Mikor  sok rajongó a skinhead-reggae – ről beszél, a téma elkerülhetetlenül terelődik a The Upsetters felé, akik minden idők legjobb, leglágyabb reggae hangszerelését alkották meg, dalokat, amiknek a lágy ritmus adta a gerincét. Az 1968-71 között már úgy tűnt, hogy minden fontosabb reggae megjelenéshez köthetőek  The Upsetters tagjai, persze léteztek olyan nagy befolyással bíró bandák, mint a Symarip, akik a skinhead hangzást érvényesítették  a hatvanas évekbeli Anglia mainstream zenei világában. Azonban térjünk vissza napjainkhoz. A banda első lemezét a Spirit Of ’69 Records jelentette meg Németországban  még 2001-ben ’One More Time’ címmel, ezzel világra szóló elismerést szereztek.  Azóta  The Soulsteppers dalai megjelentek már kislemezen is, olyan feltörekvő európai kiadóknál, mint a Lava és a Conquering Ruler.  Ezen kívül a világsikerhez a The Aggrolites segítette eljuttatni a zenéjüket  a Hellcat Records és   Tim Armstrongon (Rancid) segítségével. Őszintén szólva, a The Soulsteppers – t azért egy kicsit elkülöníthetjük az Észak-amerikai zenei szcénától, amelytől abban különböznek, hogy több eredetiséget visznek zenéjükbe, mellőzve a hollywoodi csillogást. Amíg más zenekarok félnek kimondani vagy mellőzik a skinhead kérdést, a zenekar büszkén felvállalja, hogy skinhead reggae – t játszik és büszkék is arra, hogy a skinhead színtér részesei lehetnek a világon bárhol. Az új hanganyagon 12 saját szám kapott helyet, hogy a hallgatóságnak visszahozza azokat a régi szép időket, mikor slágereket ontott magából a Trojan, a Pama, a Jackpot, Duke és a The Upsetters.

Ajánlom minden The Aggrolites, The Slackers, Lee Perry and the Upsetters , Trojan Records, Symarip fannak a lemezt.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .