Mighty Sounds 2023

2023-ban immáron tizenhetedik alkalommal kerül megrendezésre a cseh Mighty Sounds. A fesztivál nem csak otthonában, hanem Európa szerte is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Magyarországról minden évben nő a kiutazók száma. A helyszín jövőre is Tábor a Čápův Dvůr reptér. Az időpont viszont változott, eddig minden évben júliusban rendezték a fesztivált, idén előrehozták június 23-25-re  a rendezvényt.

Első alkalommal  2005-ben bonyolították le a fesztivált, hogy így leheljenek új életet  az akkor stagnáló cseh színtérbe. Azóta eltelt 17 év és a világ minden tájáról jöttek olyan bandák és előadók, mint a Dropkick Murphys, Ska-P, Suicidal Tendencies, Gogol Bordello, Pennywise, The Subways, Anti-Flag, Turbonegro, Ignite, Sick Of It All, Madball, Comeback Kid, Dog Eat Dog, Backyard Babies, H20, The Casualties, Dubioza Kolektiv, Frank Turner, Enter Shikari, Dub Incorporation, Protoje, Nekromantix, The Slackers, Enter Shikari, Architects, Gallows, Macka B, Ky-Mani Marley, Alborosie, Inner Circle, Derrick Morgan. Azért a cseh zenekaroknak is mindig  akadt lehetőség. Nem egy átlagos könnyűzenei fesztiválra gondolunk, ha Mighty Sounds nevét meghalljuk. Még arról is gondoskodnak, hogy a szomszédos országokból jövő közönséget is kiszolgálják hazai dallamokkal. Így láthattuk a PASO-t, a Bankruptot vagy a Bohemian Betyárszt a színpadokon. Utóbbit a csehek valamiért nagyon szeretik.

Ha követed a Májtit a  közösségi platformokon, akkor tudod, hogy milyen erős  a felhozatal, és miért  érdemes elővételben jegyet váltani. Azért szólunk, jövőre az európai turné keretében ellátogat a fesztiválra a Rancid és a The Interrupters. A ska és oi! vonal kedvelőinek a szeme felcsillan a Booze & Glory, a Loikaemie vagy a The Toasters neve hallatán. Az elővételes jegyek ára 130 euró, de típustól függően változhat. A jegyed az alábbi linken tudod online megvásárolni.

A szálláshelyek nagy része már elfogyott a városban, de a fesztivál kempingjében még bőven akad egy talpalatnyi föld, ahol felverhetitek a sátratok. Szerencsére a kemping területére be lehet vinni ételt és italt. A készleteket a közelben lévő Kauflandban, Tescoban és Lidlben fel lehet tölteni. A fürdőket és a wc-ket korlátlanul használhatják a kemping bérletet vásárlók.
A legnépszerűbb sátrazási lehetőséget a Camp Village-ben találjátok, ahová €32 a jegy fejenként. Ez a  sztenderd fesztivál kemping. Ennél igényesebb az elkerített 600 sátorhelyes Camp Village Deluxe, ahol  biztosított a melegvíz fürdéskor.
Ha az autód mellett szeretnél héderezni, akkor viszont a Parking Campet használd. Bővebb infót a fesztivál oldalán  találsz a kempingezési lehetőségekről és árakról!

A helyszínre el lehet jutni busszal, vonattal vagy autóval. Ha kocsival érkezel, akkor €25-ért tudsz parkolni  a fesztivál ideje alatt. Az autóban aludni tilos!

Mighty Sounds web| facebook | twitter |
Mighty Sounds magyar facebook csoport

Mighty Sounds 2022 - Official Aftermovie

www.mightysounds.cz http://www.mightysounds.cz/ https://www.facebook.com/mightysounds https://twitter.com/mightysounds Music: Dropkick Murphys ROYAL REPUBLIC CRIM Mad Rabbits Video by: MAKE It REAL Voiceover: Vojtěch Woody Troják