Elhunyt Floyd Lloyd, jamaicai ska-reggae zenész

November 6-án, 70 évesen elhunyt Floyd Lloyd a St. Anna’s Bay Kórházban. Régóta betegeskedett, de sosem beszélt róla, mivel nem akarta sokkolni a követőit.

Floyd a jamaicai St. Annben született, 1948 június 3-án. Neve ismerősen cseng a Jah Jah Why, a Sweet Lady, a Soulful Lady kislemezei után, de talán a legjobban a ska műfajnál a Floyd Lloyd & The Potato5-ban elért sikereit miatt ismerhetjük. Együtt dolgozott Laurel Aitkennel is 1987-ben a Gaz’s Rockin Kiadónál.

A korai ’70-es évektől kezdve a 2000-es évek közepéig írt zenét a The Mighty Diamondsnak és Ernest Ranglinnak is. Saját kiadóján, a Tropicon keresztül jelentette meg felvételeit, de a kiadó mellett létrehozta a Tropic Entertainment Ltd-t is, hogy még nagyobb számban jelentessen meg lemezeket. Utóbbi céghez közel 500 zeneszám megjelenése fűzhető. Olyan előadóknak segített ezzel lemezt kiadni, mint Justin Hinds, Lennie Hibbert, Ernest Ranglin vagy Kareem Baaqi.

Floyd Lloyd - Sweet Lady

Track # 4 incluido en su disco Tear It Up: The Ska Album 1997 US Visita nuestra pagina y únete para descargar excelente musica!!!! https://www.facebook.com/PADRINO.SKA.CLUB