Crown Court – Mad In England

A Crown Court zenéjét már a kezdetek óta nyomom követem. Egyszerűen jólesik, hogy napjaink brit oi! színterén van még valamirevaló zenekar. Már a „Trouble Of London” demó is fergeteges volt, aztán két éve jött az igazi bumm a „Capital Offense” teljes anyaggal. Ott érezhetted igazán, hogy az angol oi! igenis él. A zenekarnak az egész létezése antiszociális és a társadalom ellen megy, nem csak énekelnek róla, mint más lokális zenekarok. Ha túl vagy már ezeken az lemezeken, akkor van egy jó hírem, mert a „Mad In England”-ot a srácok nagyon eltalálták és igazán morcos lett. A megjelenésről a Goner Records gondoskodik.

Ha követed a világ oi! lemez megjelenéseit, akkor nem új keletű a kislemez névadó dala, a „Mad In England”, mivel a Rebellion Records gondozásában napvilágot látott „Oi! Ain’t Dead” sorozat hatodik részén is helyet kapott a szám az év elején. Tényleg nem elírás, hogy made vagy mad. A szám gondoskodik, hogyha nem is Angliában élsz, akkor is megőrjítsed az agyad. Ha igazán elkapott a gépszíj a hallgatásától, nem kell félni, mert jön a ráadás másik két számmal.

Jön az On The GG’s, ami a zenekar egy kissé más, mégis magával ragadó száma. Nem mellesleg az eddigi leghosszabb számuk a maga 5 percével. Mérges és gúnyolódó szöveg, hangos gitárszóló és talán egy csipetnyi harmonikajáték összegzése. Ebben a számban minden benne van. Ha az előző lemezekről a Thamesake és a Shapes Of The Day megfogott, akkor ezt is szeretni fogod. Egyszerűen magával hozza a hetvenes éveket.

Fight Or Fall többet hoz magával, mint amiért anno megszerettem a zenekart. Az az igazi „verjük össze egymást a pogóban” szám.

Mindent egybevetve tényleg nagyon jó lett az EP. Nem csalódtam egyetlen pillanatában sem. Ha teheted, szerezd be valahonnan és őrülj meg. Akár Angliában, akár itt Magyarországon. Napjaink egyik legjobb lemeze.

Crown Court - Mad In England 7" (2018)

Crown Court is back with yet another 3 song 7", a format that they"ve followed since the demo and every single one they dropped is actually just really damn good, it"s crazy! I hope to see them play in the U.S. someday. Members of this band also play in The Flex and Arms Race, nice guys 1.