Reggae Camp 2018 – Ska szemmel

 

Mint már láthatjuk a közösségi hálón, ezerrel pörög a Reggae Camp idei programjának véglegesítése. Idén sem csak a reggae zenéről fog szólni a fesztivál, nagy szerencsékre a ska is kiemelt helyet kap a hazai reggae élet legnagyobb eseményén. A rudeboyok számára a fontos nap a csütörtök lesz, de vegyük végig a napi bontást először és úgy vessük bele magunkat a Ska Camp programjába.

A fesztivál kapuja július 24-én fog megnyílni a kikapcsolódásra vágyók számára. Idén az első napon fog helyet kapni a ReGeneráció nevű tehetségkutató. Itt lehet majd elkapni a Pentele Ska Club-ot, akik a Dunaújvárosból hozzák el a remekbe szabott ska muzsikát. A zenekar nem rég rakta fel első stúdió lemezét a youtube-ra, ami egy nagyon jó ska-punkos lemez lett, rengeteg humoros szöveggel.
Fellépnek: július 24 – RaStage facebook

A  szerdai napot máris a miskolci Sky Fanatic kezdi majd a Main Stage-en. A banda elhívatottságának a fő eseménypontja, hogy nem sokkal megalakulásuk után el is nyerték a Borsodi Zenekarok Tehetségkutatójának a különdíját. Zenéjük könnyen befogadható, megszerethető. Nem kifejezetten az erős ska vonalat követik, helyet kapnak a roots reggae számok is. Mindenestre a Kabinet Rt-s „öregek” büszkék lehetnek a város közevetkező Ska generációjára.
Fellépnek: július 25 – Main Stage facebook

A már említett csütörtöki nap fogja elhozni a ska örültek számára a totális örömöt. A két élőzenei színpadot a hazai szcéna fogja uralni, persze azért külföldi névvel sem marad adósok a szervezők.
A napot a budapesti instrumentális ska-jazz-t játszó Kettő Kettő Tánczenekar fogja nyitni. Aki benne van a fővárosi ska életben, annak nehéz elmennie a koncertjeik mellett, aki még nem ismeri őket, azoknak itt a remek alkalom.
Fellépnek: július 26 – RaStage facebook

A következő zenekar lehetőséget ad a lábunk pihentetésére, mivel a Main Stage-en a The Three Teadies fogja elhozni lágy rocksteady nótákat. A stílus hazai pionírjai ritkán játszanak manapság, ezért is öröm, hogy idén sem maradunk Szasza hangja nélkül. Ha a csajoddal jössz, akkor lesz lehetőséged összeborulva végig hallgatni a bulijukat.
Fellépnek: július 26 – Main Stage facebook

Idén is felkérést kapott a Bad Habit, hogy zenéljen a fesztiválon. Viszont most már nem a tehetségkutatón keresztül, hanem rendes műsoridőben nyomhatják a 2tone-t a srácok. A tavalyi koncertjük nagy sikert aratott, sok embert sikerült bevonzaniuk a sátorba. Reméljük most is jó bulit csinálnak!
Fellépnek: július 26 – RaStage facebook

A debreceni SkaFunderzt nem kell bemutatni senkinek. Ők sem ma kezdték és nem is idén lépnek fel először a fesztiválon. Pörgős, néha balkáni elemekkel tarkított ska-punkot tolnak.
Fellépnek: július 26 – Main Stage facebook

A tavalyi ReGeneráció nyertes Ska Tunes kétszer is műsoridőt kap a színpadon. A soproni zenekar repertoárja javában autentikus ska feldolgozásokat tartalmaznak. A youtube-on fellelhető videók alapján a tánc garantált!
Fellépnek július 26 RaStage facebook

Az est egyik kiemelt a neve a Pannonia Allstars Ska Orchestra lesz. Az idén 15. születésnapját ünneplő zenekar, nem csak Európában, de a nagyvízen túl is elismerést szerzett.
Fellépnek: július 26 – Main Stage facebook

A pozsonyi Polemic viszont idén már a 30. szülinapját ünnepeli. A szlovák zenekar otthonában a stílus zászlóshajója, majdnem minden helyi és mellette sok cseh fesztiválon kapnak lehetőséget.
Fellépnek: július 26 – Main Stage facebook

A szintén fővárosi BOSS – Best Of Ska Seniors tavaly alakult. A nyolcvanas évek valamennyi ska zenekarából összeállt allstars band. Repertoárjukban a régi szerzeményeik mellett a brit ska feldolgozásokat játszanak.
Fellépnek: július 26 – RaStage facebook

A német Dr. Ring Ding öreg rókának számít az európai ska színtéren. Persze a ska zenén kívül megvetette a lábát a dancehallban is. Kedves hangjával és ütemes zenéjével sok embert táncolni késztet. Szóló koncertje mellett egy sound system bulin is el lehet majd kapni. Ott KRSA és a Western Sound System fog a segítségére rohanni.
Fellép: július 26 – RaStage facebook

A pénteki nap nem igazán tartogat ska zenekarokat, viszont megéri lent maradni a csütörtök után. Egy nap szabadsággal így egy kiváló hosszúhétvégét hozhattok össze. Egésznap lazulhattok a strandon hideg sört iszogatva vagy lángos majszolva.

A szombati zárónapon ismét két hazai ska zenekar kap majd helyet. Az egyik a kiskunfélegyházi A Láma Dalai lesz, akik a ska zenét jazzel és rock elemekkel tarkítják meg.
Fellépnek: július 28 – RaStage facebook

A StabilFrazír egyenes Bajáról jön, hogy megmozdítsa a közönséget. Gay Tamásék igazán büszkék lehetnek arra, hogy utánuk 20 évvel újra egy bajai zenekar képviselteti magát a ska szcénába. Eléggé sok sikerrel. A Ladánybene27 is pár éve a szárnyai alá vette a bandát, hogy a zenéjüket minél több emberrel megismertethessék. Zenéjükbe hegedűvel csempésznek bele egy kis népzenei hangzást. Szövegeik magyarul szólalnak meg, melyek kritikusak és sokszor viccesek.
Fellépnek: július 28 RaStage – szombat facebook

És persze ne feledjük, a Reggae Camp-en a legszebbek a lányok, a legmélyebbek a basszusok és a legfinomabb a sör!  UGORJ ÁT CEGLÉDRE!

További információ:
Reggae Camp Facebook | Esemény