Reggae Camp 2018 – Ska szemmel

 

Mint már láthatjuk a közösségi hálón, ezerrel pörög a Reggae Camp idei programjának véglegesítése. Idén sem csak a reggae zenéről fog szólni a fesztivál, nagy szerencsékre a ska is kiemelt helyet kap a hazai reggae élet legnagyobb eseményén. A rudeboyok számára a fontos nap a csütörtök lesz, de vegyük végig a napi bontást először és úgy vessük bele magunkat a Ska Camp programjába.

A fesztivál kapuja július 24-én fog megnyílni a kikapcsolódásra vágyók számára. Idén az első napon fog helyet kapni a ReGeneráció nevű tehetségkutató. Itt lehet majd elkapni a Pentele Ska Club-ot, akik a Dunaújvárosból hozzák el a remekbe szabott ska muzsikát. A zenekar nem rég rakta fel első stúdió lemezét a youtube-ra, ami egy nagyon jó ska-punkos lemez lett, rengeteg humoros szöveggel.
Fellépnek: július 24 – RaStage facebook

Pentele Ska Club - Veronika

Pentele Ska Club - Mikor jössz, fiam? (2018) Facebook: https://www.facebook.com/PSC.zenekar/ Instagram: https://www.instagram.com/penteleskaclub/ A zenekar tagjai: Balla Bence Borzák Albert Palczer Zsolt Szántó Tamás Tóth András Tutor László A felvételek az Ellátótér Próbaterem és Zenészellátó stúdiójában készültek, 2017-ben és 2018-ban. http://ellatoter.hu/ Hangmérnök/keverés/master: Faragó „Sztivi" István Lemezborító: Balla Zsuzsi / zsu.balla0303@gmail.com ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dalszöveg: Veronika Párás szürke szemmel, járdasziget foglya vagyok.

A  szerdai napot máris a miskolci Sky Fanatic kezdi majd a Main Stage-en. A banda elhívatottságának a fő eseménypontja, hogy nem sokkal megalakulásuk után el is nyerték a Borsodi Zenekarok Tehetségkutatójának a különdíját. Zenéjük könnyen befogadható, megszerethető. Nem kifejezetten az erős ska vonalat követik, helyet kapnak a roots reggae számok is. Mindenestre a Kabinet Rt-s „öregek” büszkék lehetnek a város közevetkező Ska generációjára.
Fellépnek: július 25 – Main Stage facebook

Sky Fanatic - Szabad vagy már - FANATIZÁLJ! (Official Videoklip)

Facebook: https://www.facebook.com/SkyFanaticOfficial Instagram: https://www.instagram.com/skyfanaticofficial Weboldal: http://skyfanatic.hu Iratkozz fel YouTube csatornánkra az újabb videókért és zenékért! https://www.youtube.com/SkyFanatic?sub_confirmation=1 Fanatizálj! 2015 - Első Nagylemez Stúdiófelvétel - Abnormal Stúdió http://abnormalstudio.atw.hu/ Video - Strange Visual Köszönet mindenkinek aki az album és a videók elkészítésében közreműködött! Dalszöveg...

A már említett csütörtöki nap fogja elhozni a ska örültek számára a totális örömöt. A két élőzenei színpadot a hazai szcéna fogja uralni, persze azért külföldi névvel sem marad adósok a szervezők.
A napot a budapesti instrumentális ska-jazz-t játszó Kettő Kettő Tánczenekar fogja nyitni. Aki benne van a fővárosi ska életben, annak nehéz elmennie a koncertjeik mellett, aki még nem ismeri őket, azoknak itt a remek alkalom.
Fellépnek: július 26 – RaStage facebook

Kettő Kettő Tánczenekar - Best of - 01 - Soho

A Kettő Kettő Tánczenekar első, Best of című albumáról. Ha tetszett, itt megveheted az egész albumot egy korsó sör áráért: https://kettokettotanczenekar.bandcamp.com/album/best-of From the first album ("Best of") of the hungarian ska-jazz band Kettő Kettő Tánczenekar.

A következő zenekar lehetőséget ad a lábunk pihentetésére, mivel a Main Stage-en a The Three Teadies fogja elhozni lágy rocksteady nótákat. A stílus hazai pionírjai ritkán játszanak manapság, ezért is öröm, hogy idén sem maradunk Szasza hangja nélkül. Ha a csajoddal jössz, akkor lesz lehetőséged összeborulva végig hallgatni a bulijukat.
Fellépnek: július 26 – Main Stage facebook

The Three Teadies - Merre visz az utam (Official Music Video)

The Three Teadies http://3teadies.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/3teadies Klipet készítette: The Watching Duck Studio http://www.twdstudio.hu Felvételek: Holczer Balázs és a zenekar Szerkesztette: Holczer Balázs 2014

Idén is felkérést kapott a Bad Habit, hogy zenéljen a fesztiválon. Viszont most már nem a tehetségkutatón keresztül, hanem rendes műsoridőben nyomhatják a 2tone-t a srácok. A tavalyi koncertjük nagy sikert aratott, sok embert sikerült bevonzaniuk a sátorba. Reméljük most is jó bulit csinálnak!
Fellépnek: július 26 – RaStage facebook

Bad Habit Budapest Ska - Unshaken

Bad Habit Budapest Ska Demo (2017) Recorded @Revolver Sound Studio https://www.facebook.com/badhabitbp/ Szöveg / Lyrics: One hundred oaths and a hundred and one empty promises Hopes we"ve been given thousand times turned false again Even the lies of false compassion are gone for good The truth may hurt like hell but

A debreceni SkaFunderzt nem kell bemutatni senkinek. Ők sem ma kezdték és nem is idén lépnek fel először a fesztiválon. Pörgős, néha balkáni elemekkel tarkított ska-punkot tolnak.
Fellépnek: július 26 – Main Stage facebook

Skafunderz - Transz-Szibéria (official)

Skafunderz - Transz-Szibéria (hivatalos videoklip / official music video) © 2012 CezeMedia Zene/Music: Skafunderz Producer: Czentye Balázs http://www.skafunderz.hu http://www.facebook.com/Skafunderz http://www.cezemedia.com Sötét titok utazik velem éjszaka a lábaim előtt hever egész Szibéria A mozdony köhögi a füstöt az ég felé A csomagomat berejtem az ülésem mögé Fütyül a szamovár a víz

A tavalyi ReGeneráció nyertes Ska Tunes kétszer is műsoridőt kap a színpadon. A soproni zenekar repertoárja javában autentikus ska feldolgozásokat tartalmaznak. A youtube-on fellelhető videók alapján a tánc garantált!
Fellépnek július 26 RaStage facebook

Ska Tunes zenekar

Ska Tunes zenekar koncertje a Liszt Központ teraszán. Sopron 2017.05-14

Az est egyik kiemelt a neve a Pannonia Allstars Ska Orchestra lesz. Az idén 15. születésnapját ünneplő zenekar, nem csak Európában, de a nagyvízen túl is elismerést szerzett.
Fellépnek: július 26 – Main Stage facebook

Pannonia Allstars Ska Orchestra & Riger János - Részeg

Pannonia Allstars Ska Orchestra & Riger János - Részeg 2015 Directed by / Rendezte: Viktor Horváth http://horvathviktor.com D.O.P / Fényképezte: Kristóf Becsey Production designer / Látványtervező: Zsófia Tasnádi Assistant camera / Segédoperatőr: Miklós Pandák Driver / Sofőr: Róbert Szatmári Stylist: János Riger Hair dresser / Fodrász : Klára Kovács, Brigi

A pozsonyi Polemic viszont idén már a 30. szülinapját ünnepeli. A szlovák zenekar otthonában a stílus zászlóshajója, majdnem minden helyi és mellette sok cseh fesztiválon kapnak lehetőséget.
Fellépnek: július 26 – Main Stage facebook

Polemic - Ja Som To Vedel (Video)

Music video by Polemic performing Ja Som To Vedel. (C) 2000 BMG Ariola CR

A szintén fővárosi BOSS – Best Of Ska Seniors tavaly alakult. A nyolcvanas évek valamennyi ska zenekarából összeállt allstars band. Repertoárjukban a régi szerzeményeik mellett a brit ska feldolgozásokat játszanak.
Fellépnek: július 26 – RaStage facebook

A német Dr. Ring Ding öreg rókának számít az európai ska színtéren. Persze a ska zenén kívül megvetette a lábát a dancehallban is. Kedves hangjával és ütemes zenéjével sok embert táncolni késztet. Szóló koncertje mellett egy sound system bulin is el lehet majd kapni. Ott KRSA és a Western Sound System fog a segítségére rohanni.
Fellép: július 26 – RaStage facebook

A pénteki nap nem igazán tartogat ska zenekarokat, viszont megéri lent maradni a csütörtök után. Egy nap szabadsággal így egy kiváló hosszúhétvégét hozhattok össze. Egésznap lazulhattok a strandon hideg sört iszogatva vagy lángos majszolva.

A szombati zárónapon ismét két hazai ska zenekar kap majd helyet. Az egyik a kiskunfélegyházi A Láma Dalai lesz, akik a ska zenét jazzel és rock elemekkel tarkítják meg.
Fellépnek: július 28 – RaStage facebook

A Láma Dalai-Tejföl kiflivel

Köszönjük mindenkinek, aki ott volt, és segített nekünk! Külön köszönet: Rocktár - Ónodi Árpád Y Söröző - Ladányi Anita Vanda BAR54 - Bucholcz Attila Sirius Club - Bakos Lajos Ideál Szépségszalon - Nógrádi Jetta Padkaporos Táncegyüttes - Kasza Ákos TKIKI Művészeti Iskola - Jankovszki Ferenc Móra Ferenc Gimnázium - Szolnoki Tamás Consum Trade Kft.

A StabilFrazír egyenes Bajáról jön, hogy megmozdítsa a közönséget. Gay Tamásék igazán büszkék lehetnek arra, hogy utánuk 20 évvel újra egy bajai zenekar képviselteti magát a ska szcénába. Eléggé sok sikerrel. A Ladánybene27 is pár éve a szárnyai alá vette a bandát, hogy a zenéjüket minél több emberrel megismertethessék. Zenéjükbe hegedűvel csempésznek bele egy kis népzenei hangzást. Szövegeik magyarul szólalnak meg, melyek kritikusak és sokszor viccesek.
Fellépnek: július 28 RaStage – szombat facebook

StabilFrazír - Hétvégére

Bemutatjuk a StabilFrazír zenekar első saját, hivatalos videoklippjét. Fogadjátok szeretettel. A videoklipp az NKA és a Cseh Tamás program támogatásával jött létre

És persze ne feledjük, a Reggae Camp-en a legszebbek a lányok, a legmélyebbek a basszusok és a legfinomabb a sör!  UGORJ ÁT CEGLÉDRE!

További információ:
Reggae Camp Facebook | Esemény