RudeTown Könyvtár: Maniac Mass Murder

A következő digitalizált fanzine a sorban a szentesi Manian Mass Murder. Ez a fanzin folytatása volt egy nagyon jónak induló másik fanzinenak, a Surface Donationnak. Gyuri nagyon jó, elmélkedős és kifejezetten kifejtős oldalról közelít meg mindennapi dolgokat.

MMM #1:

A főszerkesztő, Alphawarrior híresen Warzone kedvelő személy, így nem csoda, hogy több gondolat és a zenekarhoz köthető dolog is előfordul a lapban. Kezdetben olvashatunk egy régebbi interjút Vinnie Value-val, aki dobolt Raybeez mellett, majd később – többek között – a Kill Your Idols-ban folytatta munkásságát. A győri Gyalázat szűkebb körben ismert, talán az interjú után még több ember ismeri meg gyors hardcore/punk zenéjüket. A fanzine utolsó interjúja a bostoni környezetvédő hardcore bandáról, a Tree-ről szól. A koncertbeszámolók között szép hosszan olvashatunk a budapesti Perkele koncertről, és a főszerkesztő azt megelőző találkozását helyi karlengető fiatalokkal, majd a rendőri térdepeltetésről. Természetesen a belga old school hardcore turné sem maradhatott ki a Justice és a True Colors főszereplésével. Olvashatunk még a legendás Cro-Mags (most F.V.K.) budapesti fellépése/i kapcsán a zenekar életében zajló pereskedésekről, egymásra fújásokról, illetve a hazai hc közeg bénaságairól. Természetesen előkerülnek sztorik, írások érdekbarátságokról, lehúzásról, béna egyetemistákról és nem megy el szó nélkül a lap a 2006-os fővárosi kormányellenes tüntetések mellett sem. A lapban még ajánlókat és kritikákat olvashatunk lemezekről, könyvekről és más fanzinekről!

Letöltés – MMM #1

MMM #2:
A második rész is szerencsére eléggé bőre sikeredett a Mániákus Tömeggyilkos naplójából. Gyuri rendesen belevetette magát a sűrűjében. Ebből sem maradhatott ki egy Warzone-hoz köthető interjú. A borítón külön kiemeli a magyar interjúkat, Józsa Zoltánnal (Sedative Bang, Positive Front ’zine) és Podravkával (Skampkid  & Sound of the Streets). Persze nem maradhatott ki ebből sem a kifejtő cikkek, amiben most a világmegváltó élszónokokat, a pénzé lett hardcore színteret, a híres Eger 800-as bulit, az Alföld pusztulását és a haza szeretetet vesézi ki. A koncert beszámolók is állatok, már-már úgy érzi az ember, hogy Ő is ott lehetett a 10 évvel ezelőtti AMD, Böiler bulin a Kultiplexben.

Letöltés – MMM #2

HARDCOREPUNK, LIVE IT OR LEAVE IT!