Nyárnyitó Street-Punk Est: Eastern Attack Fest

Éppen, hogy kipihentünk a szombathelyi Punkmaratont, már jön is a következő táncest. A helyszín ezúttal a főváros lesz, ahol is megrendezésre kerül a két napos street-punk bál, az Eastern Attack Fest. A nyárnyitó bulit június 16-17. közt rendezik meg Budapest egyik legpatinásabb helyszínén, amit senkinek nem kell már bemutatni, úgyis mindenki odatalál. Az esten a honi élvonalbeli bandák mellett két külföldi is helyet kap majd.

A pénteki napot a KMK fogja nyitni. A budapesti prolipunkot mikor hallgatod legszívesebben visszamennél annak 80-as évek Budapestjére, ahol az Éva vermuttól ittasan készülsz egy minőségi QSS buliba. Az énekes Tüdő úr hangja és szövege visszahozza az elsővonalas hazai punkot, amikor vagy a deltapunkok tömegpusztító-pogója verte le a vesédet, vagy az állami rendőrség. A zene mellette technikás. Egy szóval nagyon egyben van.


A bulit a szintén budapesti Bad Habit ska zenekar fogja folytatni, szóval a kiadós pogó után lesz egy laza levezető helyben futás. A nemrég kiadott demójuk hamar bejárta az internetet és sok pozitív visszajelzést kapott. A számok javában angolul szólnak, és a repertoárjukban helyett kaptak igazi klasszikusok is. Biztosan járni fog a lábad, ha meghallod őket játszani.


Az este harmadik zenekara a pozsonyi Municia. A műfajukat nézve a crustot és az oi! zenét ötvözték egybe. Az énekes morcos hangja és a feszes zene biztosan a közönség lelkére hat majd, hogy porrá verjék egymást a denszflóron.


A pénteki nap befejező bandája a zuglói Böiler. Lumpen, proli utca balladák street-rock zenekarral kísérve. A pogó, a sörlocsolás és a csordavokál garantál. Sőt, elvárt!

A szombat sem marad mozgás nélkül. Az estét a nem rég alakult női vokálos Bad Icons fogja nyitni. A zenekart sokan technikás nyers punknak titulálják, amit a bandcampjüket felkeresve te is annak fogod vallani.

A nap második bandája a pesti skinhead-fitness edzői, a BelfegOi!. A leghosszabb ideje aktív hazai oi! zenekar. Az a zenekar, akinek a szövegeivel talán minden melós egyetértene és himnuszként skandálna.

Az est külföldi zenekara a újbecsei Fiskalni Racun. Ha valaha is hallgattál The Bayonet-set, akkor a vonal ismerős lesz. Pörgős, sörlocsolós, csordavokálos street-punk Szerbiából. Biztos a megőrülés, azt most garantálom! A srácok magánéletben amúgy nagyon imádni valóak. Szóval egy sör mellett bármiről el lehet velük trécselni.

Az est záróbandája a szombathelyi DerkovBois lesz. A vasi street-punk kalózok az újjá alakulásuk után sem maradtak csak a koncerteznés. A reunion után nem sokkal adtak egy visszatérő lemezt és most is dolgoznak egyen. A zenéjük mára klasszikusoknak számítanak idehaza.

A gyors bemutatás remélem megfogott mindenkit és veszi a fáradtságot, hogy lejöjjön a koncertre.

A jegyeket csak a helyszínen tudod megvásárolni. A napi 1500 Ft, a kétnapos pedig 2500 Ft.
További információt a fesztivál eseményén és a  rudapest (kukac) rudetown.hu