Elhunyt Headley Bennett!

Headley Bennett, aki a ska éra egyik legnagyobb szaxofonos alakja 85 éves korában, vasárnap elhunyt.

A halálának nem hivatalos bejelentését lánya, Carol tette meg, bár a halál okát nem ismertette, de elmesélte, hogy apja több éve küzdött magas vérnyomással és prosztatarákkal.

Bennett rengeteg legendának játszott, köztük Bob Marleynek, Bunny Wailernek vagy Gregory Isaacsnek.
2005-ben a jamaicai kormány kitüntette az ország hatodik legnagyobb díjával, az Order of Distinction.

A zenész Kingstonban született, 5 éves korától a méltán híres Alphy Boys School tanulója volt, olyan személyek mellett, mint Tommy McCook, Don Drummond, akik maguk is a reggae úttörői voltak. 15 éves korában Kanadában költözött, ahol zenélésből élt majd. De a ’60-as évek elején visszaköltözött Jamaicába, a Studio One Records házi zenekarában kapott állás, így került be Lyn Taitt bandáiba, a The Jetsbe, a The Mighty Vikings és a The Revolutionariesba.
Sokáig a Leslie Kong által futatott Beverley’s Recordsnál, mint session zenész dolgozott, így nem volt nehéz, hogy közreműködjön a 16 éves Bob Marley-nek a Judge Not felvételénél vagy a 14 éves James Chambers  Hurricae Hattie-nél. James Chambers ma mindenki Jimmy Cliffként ismeri.

Mivel sokáig, mint session zenészként dolgozott nem sok ideje volt szóló előmenetelére. Két saját lemezt adott ki. Az első kiadvány egy instrumentális anyag lett, amit Ossie Scottal vett fel közösen, a második 1981-ben jelentette meg 35 Years From Alpha, Adrian Sherwood szárnyai alatt.

Do not lot with the typeface andor margins to pee-pee your report looking yearner. http://www.pinoybisnes.com/others/top-10-qualities-that-make-a-great-leader/ include tight contentedness and covering of noesis through high-order skills Refutation can be used in a cause-and-effect essay Get Your essay through now from as low as 10 a varlet at Loyds Freelancer Writers