VI. PunkMaraton – 2016.05.14. @ Végállomás Klub

Hosszú évek kihagyása után tavaly újra egy maratoni pogóra hívták a hazai street-punk színteret a szombathelyi srácok. Elégjól sült el, ezért idén újra belevágnak a szervezésbe és életre hívják a VI. PunkMaratont.

Idén 12 zenekart szerveznek, melyből 10 a haza színtérről, 2 pedig a határon túlról fog ellátogatni és 2 színpadon fogják húzni a talpalávalót.
A honi nevek mindenkinek ismertek lehetnek, aki egy kicsit is jártas a punk/street-punk színtéren. Akik talán kitűnnek a hazai sorból, az Mysterious Ritual, ami inkább egyfajta pszichedelikus, post-punk/post-hardcore keveréket játszik, ami első hallásra furának tűnik, de mégis van benne valami elragadó, megfogó. Biztosan ki fognak állni a sorból a zenéjükkel, de mégis érdemes rájuk időt szánni.
Az Utópia a felvidéki Érsekújvárról fog érkezni, a ’77-es punkot sokszor hardcore elemekkel tarkító zenekar többször is megfordult Magyarországon. 2 éve vették fel „Ember vagyok” EP-jüket.
A bécsi 2nd Class Subtites 4 éve alakult. Zenéjük a tökös punkrock felé húz. Első hallásra, olyan, mintha egy kaliforniai punkfesztiválon pörögne az ember, ahol egy-két brit őspunk banda is helyett kapott volna. Most áprilisban jelenik meg az első lemezük, amiből remélhetőleg a „Maratonra” is hoznak magukkal majd.

Fellépők:

HétköznaPICSAlódások FB
Fegyelmező Részleg FB
Derkovbois FB | BandCamp
Barackca FB
BelfegOi! FB
Mysterious Ritual FB | BandCamp
– Dealer Bt FB
– Kinek Beszélsz Te?! FB | BandCamp
– Savaria Allstars Punk Orchestra FB | BandCamp
– KMK FB | ReverbNation
– UtópiA (SK) FB
– 2nd Class Substitutes (A) FB | BandCamp

Jegyelővételre a következő helyeken van lehetőség:
-Bohém Kávéház, Szombathely, Aréna utca 6. | FB
-Végállomás kiskocsma, Szombathely, Körmendi út 92.

Facebook esemény: http://bit.ly/1MwLyp9