Roy Panton – Endless Memory / Tell Me, 7″

Az év végén sem piheni a spanyol Liquidator Records, mert egy igazi klasszikus EP-t vett elő Roy Paton munkásságából, amikor még a sound systemek mindent megtettek, hogy az ő zenéjükre tapossák a legtöbben a táncparkettet és sokszor ezért a kiadóktól már címke nélkül vették meg a lemezeket.

Boris Gardiner felügyelete mellett eredetileg a Bronco Records-on keresztül jelent meg először a kislemez, szigorúan kis példányszámban, üres címkével. Így, amikor bennfentes producerek vagy sound systemek pörgették a lemezt, a rivális dj-k nem tudták leolvasni a zenekar nevét, így megvásárolni sem. Így kerülték el, hogy az ellenfél elcsaklizza a közönséget.


A két számot 1968 augusztusában a Federal Studio-ban rögzítették, amikor a stúdió elkezdett hosszabb és több számot is felvenni. Ez volt az első alkalom, hogy Roy több mint 2 számot vett fel egyszerre. A háttér zenekart olyan nevek alkották, mint Tony Bennett, Keith Sterling, Patrick McDonald, Dawn Penn, Orville Wood.
Az Endless Memory dalt, amúgy már 2012-ben a Liquidator Kiadó már újrakeverve megjelentette, viszont a Tell Me-nek ez lesz a 2. megjelenése.

A kislemez amúgy 1969-ben címkével is napvilágot látott, amiért napjainkban a lemezgyűjtőknek több száz dollárt kell kiadniuk.

Liquidator Records hivatalos | facebook