A The Upsenssions feltámasztotta Judge Dreadet

A neves holland early-reggae banda, a The Upsenssions feltámasztotta a ska fenegyereket, Judge Dreadet és bemutatott egy videót, amelyet nemsokára pár európai tiszteletkoncert fog követni.

Judge Dread, polgári nevén Alexander Minto Hughes volt az első fehérbőrű zenész, akinek sikerült a jamaicai top listák élére kerülni. A másik nagy sikere talán az, hogy neki sikerült a legtöbb betiltott zeneszámot megalkotnia, amivel be is került Guinness Rekordok Könyvében. A jamaicai zenékkel a lakótársai által ismerkedett meg még Brixtonban. Kidobóként és testőrként dolgozott egy londoni bárban, ahol is megismerkedett Derrick Morgannel és Prince Busterrel.

Zenei karrierjét rádió DJ-ként kezdte, ami mellett saját soundsystemet futtatott. A lemezlovasságát segítette az, hogy nagy gyűjtője volt a Trojan Records által kiadott lemezeknek. Munkásságnak legnagyobb műve a ’Bix Six’ volt, amivel sokáig uralta a toplistákat, és a névadó kislemezből több mint 300 ezer másolatot adott el. 1998-ban koncertezés közben kapott szívrohamot, amiben belehalt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .