Az elsők: The Offenders!

theoffenders2012_2

Hétfő este a szervezők újabb neveket tettek közzé, melyek között első ska fellépő is megtalálható: a The Offenders. A zenekar tavaly a zárónapon lépett volna fel, de sajnos betegségre hivatkozva lemondták az.

A  zenekart 2005-ben alapította az énekes-szövegíró, Valerio, de mára már a székhelyük Berlinbe költözött át. A stílusuk kiemelkedően egyedinek mondható a műfaj berkein belül: számaikban ötvözik a 2Tone ska-t, a rocksteady-t, a mod és rockabilly elemeket.

Első lemezüket 2007-ben jelentették meg “Hooligan Reggae” címen a Conehead Recordsnál, ezt követte az első 7”-ük, a „Wake Up!”. A debütáló lemez magával hozott egy szerződést a Grover Recordsnál (a kiadó Európában az egyik legnevesebbnek számít a színtéren, melynél olyan hírességek adtak ki lemezt, mint Derrick Morgan, Laurel Aitken, Doreen  Shaffer, valamint a 3. hullám újjáélesztői, The Hotknives és Mr. Review). Az második lemezüket másfél év várakozás után 2009. márciusában látta meg a napvilágot, „Action Reaction”. Ezek után már nem volt megállás és a zenekarban szunnyadó energia és erő segített nekik körbeutazni Európát – köztük kétszer jártak Magyarországon is. 2010-ben szerződést írtak alá a német Mad Butcher Records-cal és jelentették meg és az év áprilisában megjelentették a javában régi ska és punk himnuszokat rögzítő „Anthems  For A Gutter”-t. Az album az internet világában is pár hónap alatt elfogyott, ez a siker akkora energiát adott a bandának, hogy 2011-t már a “Shots, Scream And Broken Dreams” hanghordozóval köszöntette. Az album bombaként robbant be, pozitív kritikák tömkelegét olvashatta róla a nagyérdemű. Hiába a nagy siker, a zenekar szerencsére sosem felejtette el a 2tone gyökereit és mindig is hű maradt ahhoz.Utolsó lemezüket tavaly adták ki “Lucky Enough” címen.

A zenekar sikerén észrevehető, hogy több ezer kilométert tudhatnak a lábuk alatt, és több ezer lemez eladását a statisztikáikban. Minden nagyobb ska fesztiválon helyet kapnak, a Mighty-n sem ez lesz például az első fellépésük. Bejárták a Brit-szigeteket, Európát és talán európai ska bandaként először, a múlt hónapban sikerült egy kínai turnén résztvenniük. Jelenleg új lemezükön dolgoznak, amely előreláthatólag a jövő év elején jelenik meg a Destiny Records kiadásában.

 

Facebook | Hivatalos | Reverbnation

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .