Olasz forradalmárok: Talco

talco

A velencei csapat egy ízig – vérig anti-rasszista és antifa formáció (ebből a kombóból hazánkban is elférne néhány J) Ez a fajgyűlőletet és kirekesztést elutasító magatartásuk valószínűleg munkásosztálybeli gyökereikből táplálkozik. A kezdetekben ska-t játszó banda az évek folyamán találta meg sajátos, egyéni hangzását, amelyet talán a legegyszerűbben így jellemezhetnénk: ska-punk egy kis olasz népzenével megbolondítva. Szövegeikben egyértelműen tükröződik baloldali attítűdük, persze ez nem túl meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy olyan előadók inspirálják tagjaikat, mint a Clash, a Ska – P, Modena City Ramblers vagy éppen a Mano Negra. Stílusukat egyébként pont ez utóbbi első albumának tiszteletére elnevezték „patchankának“.

Talán legnagyobb sikerüket 5 évvel első lemezük kiadása után érték el, mikor is írtak egy dalt a hamburgi St. Pauli csapat tiszteletére, ami olyan jól sikerült, hogy azóta is többször visszatértek a Millentor stadionba egy-egy koncert erejéig.

Hivatalos honlap | Facebook |

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .