Lemezajánló: The Simmertones – Something for the weekend?

2tone ide vagy oda, a britek igen is meg tudják mutatni, hogy nem csak a ska második hullámát képesek meglovagolni, hanem a korai időket is megidézik. Tavaly jelent meg a Phoenix City Allstars debütáló lemeze, mely magában maradandót alkotott és a 2012-es év egyik legnagyobb robbanása lett. Ezt a vonalat folytatja a The Simmertones zenekar, akik május végén jelentették meg második nagylemezüket a Something For Weekends-t.

A kilenctagú zenekar 2007-ben adta ki az első lemezét, melyet egy kislemez kísért, most megjelentették a 12 számot tartalmazó második hanganyagukat, amely tele pattogással és erőteljes fúvóssal.  A megjelenés producere Richarda “Digby” Smitha, aki olyan nevekkel dolgozott együtt anno, mint Jimmy Cliff, Bob Marley, Led Zeppelin vagy a Londoni Szimfonikus Együttes.

Az összes szám kivétel nélkül telis tele  pattogással és életerővel, melyet a fúvós szekció erősít igazán. A banda saját számával nyitja az albumot, amelyet  egy fajta Booket T & The MG féle billentyűs hangzás hatja át a szám közepéig. Az ’Antigua’ számuk egyenesen visszavisz a karibi szigetre, olyat érzést keltve, ahogy a lábujjadat belemártod a vízbe és barnítod a tested a tűző napon.

Az albumon feldolgozást is kapunk, Bob Marley & The Wailers Simmer Down újragondolása az egyik személyes kedvencem lett.

A megjelenésről a The Music Mill Records gondoskodik és elérhető CD-n, bakeliten és digitális formában is.

www.facebook.com/simmertones
www.myspace.com/thesimmertones

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .