Valentin-napi ska-reggae programok

Ha úgy döntöttél, hogy a Valentin-napi örömöket nem csak pároddal ünnepelnél, hanem inkább elmennél és a szerelmeddel illetve a cimboráiddal lehajtanál pár finom italt és buliznál egyet, akkor kapásból két jó hírünk is van a számodra. Igaz, ahhoz az ország két külön pontján kéne laknod.

Az első és talán legkiemelkedőbb esemény az a Ladánybene 27 által szervetett Marley 70 lesz. Bob Marley idén töltené be 70. életévét, ami világ szerte sok reggae rajongónak egyfajta ünneppel dukálhat. A Ladánybene 27 immáron 20. éve szervez egy koncertestet vendégzenészekkel, hogy a műfaj egyik legnagyobb alakja előtt tisztelegjen. Idén sem lesz ez másként, mivel megannyi vendégzenésszel az A38 hajóra invitál mindenkit egy jó hangulattal teli klub bulira.

marley70

A szervező zenekar Marley feldolgozásai mellett, olyan nevek is helyet kapnak majd a színpadon, mint Fábián Juli ( Juli Fabian & Zoohacker ), CéAnne ( The Mighty FishersSonar Bistro, ex-Dubaku), Oláh Dezső ( Trio a lá Kodály, Oláh Dezső Trió), Fekete Jenő Muddy Shoes Band, ex-Palermo Boogie Gang), Simkó-Várnagy MihályInFusion Trio , Fugato Orchestra ), Erdő ZoltánTrio a lá Kodály , Oláh Dezső Septet), György Ákos „Doki” (The Mighty Fishers , ex-Dubaku), Mr.Roul No (ex-T-Rex Riders, Another Day), Hascu Bratosin (ex-Knotty Headz) és Selecta Áfonya (Rasztaműhely Soundsystem, PASO Soundsystem ) feat. Erol MC!

A bulihoz dukál még egy afterparty, ha valakinek van kedve rá egy hétre Balassagyarmaton szervezésre kerül majd még egy Marley buli!

Facebook esemény | Ladánybene 27  |Balassagyarmati buli eseménye 

A másik bulit Vas megye székhelyén, Szombathelyen találhatod, ahol a C-3POi szervezésében egy romantikával és meghittséggel átitatott ska-swing parti lesz. Az esten a Bőgőmasina mellett a Big Bunny Hall Swinger Club fogja borzolni a kedélyeket illetve megmozgatni a nagyérdemű táncos lábait.

bunnyhall+bőgőmasina

A Bőgőmasinát nem igazán kell bemutatni szerintem senkinek a magyar ska színtérről.. A Nemérdekes feloszlását követően pár volt zenekartag összeverbuvált pár zenészt és összehoztak egy új projektet, ami a Bőgőmasina lett. Eleinte a zenéjüket feldolgozások képezték, majd jöttek a saját számok is. 2007-ben rögzítették az első demójukat, 2 éve pedig kijött a nagylemez is, Tolvajtempó néven. Mind két anyag ingyenesen letölthető.
Az est másik vendége a százhalombattai The Big Bunny Hall Swinger Club 2009-ben alakult swing-punk banda. Ők sem állnak távol a jó öreg ska zenétől, mivel a volt Honeyball tagokból verbuválódott össze a bagázs.  A swing-punkból a punk nem annyira a hangszerelésben jelenik meg, hanem abban, hogy lendületes szórakoztató zene  ez, a szving szó hallatán esetleg eszünkbe jutó polírozás nélkül.

Bőgőmasina | The Big Bunny Hall Swinger Club | Facebook esemény 

Ha pedig úgy döntenél, hogy inkább otthon maradsz pároddal és egy kis összebújós rocksteady-t hallgatnál, akkor a következő mixet tudjuk ajánlani.

SOME SERIOUS ROCKSTEADY BUSINESS by Pete Smith (Planet Records) on Mixcloud