The Dualers – Back To The Paradise

Az Észak-Londoni ska/rocksteady formáció november 24-én mutatta be vadonatúj lemezét, a Back To Paradise-t. Az album 15 vadonatúj, a zenekartól megszokott hangzású számot tartalmaz.


A lemezt már a megjelenés előtt egy teljes koncerten bemutatták a nagyérdeműnek, ahol már a kiadás előtt akár meg is lehetett venni azt. A zenekar mellett neves vendégzenészek is helyet kapnak, ilyen például Dennis Alcapone, a The Dominoes vagy B Cranstoun.
Erős jamaicai rhythm & blues fedezhető fel mind a 15 számon, amit már a The Dualers egyedi ska, reggae és rocksteady stílust képviselő egyedi hangzásától már megszokhattunk. A frontember, Tyber az eddigi legjobb művének tekinti az egész anyagot. A legtöbb szám, kezdve a velőtrázó hipnotikus ska ütem jegyeket magán viselő Blazing Fire-től kezdve az egyenletes rocksteady Wonderful Tonight számig az teljes felhozatal hamar a stílus szerelmesinek a kedvence lesz. Az album megjelenéséről a Soundbeats Records gondoskodik.

A bandát 1999-ben alapította meg a két fivér, Tyber és Si Cranstoun az öregük, Bill rábírására. Az apjuk, amúgy elsővonalas ska szelektor volt a ’60-as években. A zeneművészet iskola elvégése után a testvérek utcazenészként próbálkoztak. Majd 2004. októberében megjelentették az első kislemezüket a Kiss On The Lips-et, mely a Brit Kislemez Toplistán a 21. helyig tornázta fel magát. A zenekar kezdeti lelkesédésének ez erőt ad, mivel rá egy évre a Truly Madly Deeply album a Brit Kislemez listán a 23. helyet érte el. A harmadik kislemezüket 2006-ban adták, amely a The Melting Pot nagylemez előhírnöke volt. Sajnos ez már nem hozott áttörő sikert a bandára nézve, de nem törte le Őket. 2010-ben sajnos az alapítótag Si elhagyta a bandát. Azóta nélküle folytatják töretlenül tovább.

Hivatalos oldal |Facebook