Zenei KO 3 menetben: The Prizefighters – Musical KnockOut In 3 Rounds

Az időutazás lehetséges! Erről bizonyított a minesotai ska banda a, The Prizefighters. A zenekar nem rég visszautazott az  Úr 1964. évébe, mikor még nem volt számítógép, légkondi csak meleg rum és száraz jamaicai szél. A zenekar az aranykorban találta magát, mikor Jamaica még a függetlenné válását ünnepelte és az utcákat és a tánctereket átfogta a ska és utódai hangzása.

A zenekar célja az időutazással az volt, hogy rögzítsen egy kislemezekből álló triót, mely magában foglalja a ska, rocksteady és a korai reggae zenevilágát. A felvételhez 100%-ban analóg technikát használtak, mind a hat számhoz. A három lemez egyenként 2 számot fog tartalmazni az adott stílust követve, így lesz a Lost At Sea és a One Thousand Words a ska vonal, a No Use Crying és a Night Breeze a rocksteady, míg a Cold Shoulder és a instrumentális Sukehan a reggae képviselője. A zenekar azt ígérte, hogy azt az egyedi és autentikus hangzást próbálják visszahozni, mely a jamaicai zenetörténelemnek e periódusát képviselte.

A The Prizefighters hat éve alakult és Twin Cities (Minnesota állam) legmenőbb ska bandája. Zenéjükkel eddig végig turnézták a középnyugati régiót. Az első lemezük, a Follow My Sound-ot szerzőikiadásban adták ki, majd felkarolta a Jump Up! Records és már velük adták 2011-ben a Special Edition LP-t. A zenekar életében olyan nevekkel zenélhettek háttérzenekarként együtt, mint Stanger Cole, Charlie Organairre, Roy Panton vagy Yvonne Harrison.

A lemezt amúgy saját kiadásként jelentetik meg, a Priezfighter Sound System kiadón keresztül.  A három bakelit lemez mindegyike régisulis jamaicai lemez stílusban és 500 darab fog belőle elkészülni.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .