Trojan Records bemutatja: Freedom Sounds

A tavalyi évben a Trojan Records egy 5 lemezes boxsettet adott ki ‘The Story of Trojan Records‘ néven, amely a kiadó munkásságát összegezte. Idén, tisztelegve annak, hogy Jamaica 50 éve szakadt el a brit felügyelet alól és független lett, a kiadó egy 5 Cd-s, könyves kiadvánnyal szeretne tisztelegni a jeles ünnep előtt, amelynek a címe ‘Trojan Presents Freedom Sounds’ lett.

50 évvel a függetlenné válás után Jamaica  büszke nemzetté nőtte ki magát, és egy olyan erős identitást mondhat magáénak, amely a művészet terén a világ számos zenestílusára hatott. Ezen a lemezcsomagon olyan előadók kaptak helyet, mint Bob Marley & The Wailers, Jimmy Cliff, Dennis Brown, Desmond Dekker Toots & The Maytals, Gregory Isaacs vagy Augustus Pablo. A producerek, mint például Lee “Scratch” Perry, Duke Reid, Leslie Kong, King Tubby és King Jammy, Clement „Sir Coxsone” Dodd plusz a felvételek híres kiadóktól, mint a Black Ark, Treasure Isle, Studio One, Channel One, Federal, Harry J, Randy’s és a Dynamic Sounds egészet alkotva, lefedve a szigetország változó zenei palettáját, a ska gyorsuló ritmusától  a dancehall kortárs hangzásáig. A dalok vegyesen szólnak a szabadságról, a reményről, a szerelemről és a sziget mindennapi életéről. A több, mint 100 dal közül eddig sosem jelent meg CD-n és Jamaicán kívül először lehet hallani néhányat, mint a ’Fa Fa Fa Fa’  a (Toots & The Maytals), ’Brothers’ (The Heptones),  It’s In The Plan’ (The Planners), ’People Get Ready’ (The Carib Beats), ’A Taste Of Reggae’ (Ska Campbell), ráadásként egy korábban ki nem adott verzióját a The Pioneers ‘Let Your Yeah Be Yeah’ című trackjének.

Hasonlóan a 50 oldalas ’The Story of Trojan Records’ –hoz , amit a lemezgyűjtő Ian McCann írt, a ’Freedom Sounds’ könyvet szintén jellemezni fogja a részletes kommentár, ami Jamaica történelmét és zenei örökségét emeli ki, sok ritka fotó és relikvia segítségével, 4 darab A5-s képeslap formátumban és egy ünnepi Jamaica 50 matricával.

A ’Freedom Sounds’ 29.99 fontért (jelenlegi árfolyam kb. 11.250 HUF) kapható majd a boltokban, a megjelenése pedig augusztus 6-án várható. Ha egyike akarsz lenni azoknak, akik először kezükbe foghatják a csomagot akkor a Trojan Records Shop-ban előrendelhetsz.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .