Elhunyt Lloyd Brevett, a The Skatalites egyik alapító tagja

2012.május 3- án reggel, az Andrew Memorial Kórházban elhunyt a jamaicai zenész legenda, a The Skatalites alapító tagja, a kórházban a stroke utáni görcsrohamait kezelték. Lloyd 80 éves volt.

Lloyd 1931. augusztus 1-én született Kingstonban. A The Skatalites alapító tagjaként tűnt fel a jamaicai zeneiparban, a neves ska zenekarban nagybőgőzött. Mellette a banda két albumának a producere is volt (African Roots – 1975, The Legendary Skatalites – 1976).

 

Munkássága elismeréseként, 2001-ben az ötödik legnagyobb jamaicai kitüntetéssel, az Order Of Distinction-nal tüntették ki, majd 2010-ben   a szigetország zenei kultúrájáért tett fáradozásaiért  Ezüst Musgrave Díjjal jutalmazták.

A családot mélyen megrázta eset, főleg miután februárban Lloyd fiát, Okeene Brevett-et nem messze az otthonától lelőtték azután, hogy hazaért volna egy díjátadóról, ahol az apja betegsége miatt Ő vette át a díjat.

Emlékezzünk rá méltóan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .