Lemezkritika: Skafunderz – Négy

Mint már megírtuk idei tél végén jelentette meg a 4. nagylemezét a debreceni Skafunderz. Bátran kimondhatjuk, hogy a hallgatósággal együtt már izgatottan várhattuk az új anyagot, mivel 4 éven keresztül a koncertezésen kívül sajnos a banda nem mutatott be új nótákat, aztán tört a jég. Tavaly év végén jelentették be, hogy nem sokára itt az új lemez, aminek az első számához kapásból egy videót is forgattak a tél derekán. Elindult a lavina és február végén meg is született a várva várt  lemez, ami a Négy nevet kapva. A zenekar a kiadást követve véres kardként körbe is vitte illetve viszi a cd-t az ország egyes részein.

10 szám kapott helyet, közülük 3 angol nyelvű az egyik meg egy remix Beatwarez gondozásában. Pörgős, punkos zenevilág jellemezi az album nagy részét, de szerencsére megtartották azért a régi módi reggae-s sémát is (Óda) . A szöveg világ amolyan gengszteres, társadalom kritikus, utazós témát kapott, de mindezt cefetül összehozva. Az előző albumra nézve talán, amit megtartottak, azaz alkohol szeretet. Külön 2 számot is kapott a sör (Óda, A Sör) és az annak fogyasztásából származó ’Másnap’.

Összefoglalva az albumot, hiába lett punkosabb és zörgősebb az album, ha akarsz egy igényes, magyar, „skafunderes” albumot hallgatni azonnal be kell szerezned egy példányt az albumból.

Skafunderz honlap

Skafunderz – Facebook

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .