The Bankrobbers – Our Times

A 8 tagú 2Tone Ska banda még 2010 szeptemberében alakult Olaszországban. A debütáló ’Our Times’ lemezüket tavaly októberben jelentették meg a szintén olasz, Anfibio Recordsnál. A lemezen 10 2tone ska zene kapott helyet megspékelve a digós pörgéssel, amiből 3 számnál az olasz antirasszista undergroundzenei színtér kiemelkedő egyéniségeivel osztják meg a srácok a mikrofont. Mivel a zenekartagok régóta közös barátok, így a szöveg és zeneírásban is közösen vették ki a részüket.

 

A hanganyagot igényes booklettel látták el, benne a bandáról információkkal, képekkel és magával a szövegkönyvvel. A szövegek olykor kicsit sablonosak, de a zene ritmusa, amit diktálnak, az elveszi a figyelmedet erről. Szóba hozzák a ska és a skinhead szubkultúra sok jellemezőit, mint pl. robogók, csajok, kocsmázás, hangoskodás, antirasszizmus, munkásosztály.

Az albumon megtalálható a ‘Skinhead Ballad‘ című nóta, ami elég hamar egyfajta skinhead himnusszá nőtte ki magát világ szerte. A hozzákészült videoklipben csak a zenekar énekese Bestia énekel, de a lemezen már Enrico, a Los Fastidios (olasz street-punk/ oi) énekese is mikrofont ragadott.

A lemezt  postán keresztül a kiadótól 12 euróért be lehet szerezni, ami 3-4 napon belül meg is érkezik Olaszországból.

The Bankrobbers – myspace

The Bankrobbers – facebook

Anfibio Records

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .