Reggae Camp – Ska szemmel!

Mint tudjuk a Reggae Camp nem csak a reggae hazai ünnepe, hanem a ska zenéi. Ez az egyetlen hazai könnyűzenei fesztivál, ahol a stílus hazai képviselői legnagyobb számba előfordulhatnak. A nagyobb zenekar mellett a szervezők a feltörekvőket is támogatja a ReGeneration programmal, így a kevésbé ismert nevek is helyet és időt kapnak, hogy még több embernek mutathassák meg, hogy mire is képesek. Mi most összeszedjük a ska zenekarokat, hogy még jobban kedved csináljunk, hogy leutazzatok Ceglédre két hét múlva! Akiknek tudjuk a fellépési dátumát, azoknak azt is odaírtuk.

A sorban a honi ska színtér legnagyobb neve a Pannonia Allstars Ska Orchestra. A banda 2003. tavaszán alakult, azóta a világ minden táján megismerték a nevüket.  Idehaza az összes zenei fesztiválra alap a jelenlétük. A tradicionális ska és a magyar nép zene elemeit is felhasználva létrehozta a saját, egyedi hangzás világát. Ezzel a hangzással eléggé hamar az underground klubokból egyenesen a Sziget Fesztivál Nagyszínpadjáig tornászta fel magát.
Fellépnek: július 29 – szombat facebook

A Tizenhétnek a 2017. az újjáalakulás éve. A szombathelyi srácok idehaza sokak szerint a műfaj legjobbjai voltak. Pörgős, erőteljes 2tone számok! Nagy öröm számunkra, hogy a Reggae Camp-re is meghívást kaptak, ezzel még egy lehetőség a számunkra, hogy élőben láthassuk őket.
Fellépnek: július 26 – szerda facebook

A StabilFrazír egyenes Bajáról jön, hogy megmozdítsa a közönséget. Gay Tamásék igazán büszkék lehetnek arra, hogy utánuk 20 évvel újra egy bajai zenekar képviselteti magát a ska szcénába. Eléggé sok sikerrel. A Ladánybene27 is pár éve a szárnyai alá vette a bandát, hogy a zenéjüket minél több emberrel megismertethessék. Zenéjükbe hegedűvel csempésznek bele egy kis népzenei hangzást. Szövegeik magyarul szólalnak meg, melyek kritikusak és sokszor viccesek.
Fellépnek: július 29 – szombat facebook

Jó látni, hogy azon városokból, ahol a ’80-as években pörgött a ska, törnek ki új zenekarok. Ezek a nevek közé tartozik a miskolci Before The Last is.  Fiatalos zenéjük könnyen befogadható és megszerethető. Reméljük élőben is hasonlóan jók lesznek, mint a neten elérhető számaik alapján.
Fellépnek: július – facebook

Lesz egy másik banda is Miskolcról. Ez nem más, mint a Sky Fanatic. A Before The Last-hoz hasonlóan ők sem kímélik a táncos lábakat a zenéjükkel. Élvezhető és lendületes zenéjük biztosan táncra hívja a masszívot!!
Fellépnek: július 25 – kedd facebook


A Ska Tunes 3 éve alakult Sopronban. A repertoárjuk csak autentikus ska feldolgozásokat tartalmaznak. A youtube-on fellelhető videók alapján a tánc garantált!
Fellépnek: facebook

A budapesti Bad Habit az, akivel már többször is találkozhattatok az oldal hasábjain. A banda a főváros talán legaktívabb ska zenekarának mondható. Gyors, pörgős zenéjükre mindenképpen táncra invitálja az embereket. A szövegeik angol, de attól még könnyen megtanulhatók.
Fellépnek: július 26 – szerda facebook

A lista végén a Western Sound System maradt, akik idén a Derkovboisból ismert Fuxy-val együtt pörgetik a 2tone lemezeket. Fuxy Dublin legnevesebb skinhead selectora, a neve sokaknak ismerősen csenghet itthon. A Western Sound-t JD Littlehead és Wada alkotja. Mind három név asztala inkább a skinhead reggae, de szerda este a 2tone ska fogja a főszerepet kapni!
Fellépnek: július 26 – szerda WS facebbok Fuxy facebook

És persze ne feledjük, a Reggae Camp-en a legszebbek a lányok, a legmélyebbek a basszusok és a legfinomabb a sör!  UGORJ ÁT CEGLÉDRE!

További információ:
Reggae Camp Facebook | Esemény