RudeTown könyvtár: Sounds Of The Streets Fanzine 0.

Az internet megjelenése előtt nem igazán volt sok lehetőség a zenekarok, zenei stílusok megismerésére. Pörögtek az írott CD-k/kazik, amikről meg lehetett ismerni egy-egy bandát, illetve az urbán legendákból lehetett némi képet kapni róluk. Valamint a tudás hiányának köszönhető, hogy hazánkban a skinhead szubkultúra tradicionális vonala valamikor a rendszerváltás után tűnt fel.
Mivel nem volt internet, ahol az információ fénysebességgel száguld, kevésbé lehetett meg tudni dolgokat más ország színtereiről, bandáiról, vagy egyes zenei stílusok eredetéről. De szerencsére sok ember szánta rá magát, hogy a ‘Do It Yourself’-et kihasználva saját újságot hozzon létre. Ezek lettek a fanzineket.

Idehaza is nagyon jó fanzinek születettek az elmúlt 20 évben, ami a skinhead szubkultúrával foglalkozik. Ott volt Radical Roots, a  SkinBomb (később United & Win),  Sound Of The Streets. De a modernidőkben is íródtak ilyesfajta újságok, például a Barkókefe.

A RudeTown elődje, a Roots Rocker is egy fanzineből indult.

Most páran összefogtunk és megpróbálunk egy digitális könyvtárat megteremteni, ahol az emberek számára elérhetőek lesznek ezen újságok.

Az első a sorban a Riger Jani keze alól kikerült Sound Of The Streets fanzine 0. száma lesz.

[pdf-embedder url=”https://rudetown.hu/wp-content/uploads/2017/02/sots0.pdf”]