Feltámadó AdidasOi! – Hard Evidence S/T

Megközelítőleg két éve jelent meg a St. Louis-i casual zenekar bemutatkozó lemeze. Még ugyanabban az évben kiadtak egy split anyagot az ausztrál The Butcher Boys-szal. Aztán jöttek a pletykák, hogy miután beléptek az egylemezesek klubjába fel is oszlottak. Ezt megvétózva a Hard Evidence áprilisban két lemezt is kidobott. Egy újabb split lemezt a Dog Company-val és egy komplett nagylemezt a Rebellion Records és a Longshot Music szárnya alatt.

hardevidence_st.jpg

Mikor először hallgattam az első teljes albumjukat, a Last One Standinget, kapásból megrendeltem a vinylt a netről. Éreztem, hogy lesz értelme követni Őket, mert egy ilyen kezdésnek, biztosan jó folytatása lesz. A lemez, amúgy egy kőkemény Adidas reklám is. (Valamiért a srácok imádják a márkát és még a logójukat is ehhez szabták.) Na szóval a srácok eléggé sokat beleadtak már az első korongba is. Nyers erő az egész, nem az a nagyon alap amcsi oi! zene. Hozzá raktak a saját stílusukhoz egy csipetnyi Slaughter & The Dogs-ot és egy kis The Brassknuckle Boys hangzást. Így alakult ki az igazi SambaOi!.

A pletyka szerint a banda feloszlani készült. Ahhoz képest inkább feltámadtak és két új gitárossal folytatják, amit elkezdtek. Erősebbek, mint valaha lehettek. Ha szereted a dallamos street-punk zenét, ami rendkívül fülbemászós és harapós streetpunk attitűddel van fűszerezve, akkor a Hard Evidence debüt albuma és a második, saját magukról elnevezett lemez lesz számodra a megnyugtató korsó hideg sör!

Amíg nem jutsz hozzá az új anyaghoz, addig is van 2 új szám a ‘ard ev.”-től:


Hard Evidence facebook
Rebellion Records
Longshot Records