Koreai-Német Ska kollaboráció: Dr. Ring Ding & Kingston Rudieska – Ska’n’ Seoul EP

Bh8KLyJCUAEiN4lMég mindig nehéz elképzelni, hogy egy koreai zenekar valaha is kapcsolatot keresne a külvilággal. Most megtörtént. A tavalyi nyáron, mikor is a német dancehall/ska/reggae legenda, Dr. Ring Ding meghívást kapott a Jisan Rock Festival-ra, ahol zenekarával, a Dr. Ring Ding Skavaganza-val, a koreai Kingston Rudieska-val és a japán Dobermannal osztották meg a színpadot.

A német énekes és a koreai zenekar már régóta figyelemmel kíséri egymás munkásságát, egyaránt tisztelve a másikat. Most a két előadó megkoronázva ezt, egy közös albumot jelentet meg.

A koreai fesztiválról való visszautazás előtt, amíg a Skavaganza várost nézett, addig az énekes a Kingston Rudieska-val próbaterembe vonult és Dr. Ring Ding vezénylésével rögzítették a számokat.

Az album eleinte egy számosnak indult aztán hirtelen négy számot sikerült felvenni, plusz egy dub felvétellel is kiegészítették. Az albumot pedig Ska’n’ Seoul névre keresztelték, mely az első koreai-német ska kollaboráció is egyben. A megjelenésről illetve a terjesztésről a Kingston Rudieska kiadója, a Rudy System gondoskodott.

A felvétel azért sem volt nehéz, mert manapság egyre jobban elterjed az a szokás, hogy egy eladó zenekar nélkül megy egy-egy nagyobb fesztiválra, ahol olyan zenészek kísérik, akiket lehet, csak akkor ismer meg és szerencsére ezen eladók ismerik az énekes stílusát. A koreai zenekar pedig régóta nyomon követik az énekes munkásságát.

A kislemez március közepén jelent meg. Dr. Ring Ding a megjelenésre visszatért Dél-Koreába, igaz már a háttérzenekara nélkül.  A koncertezés mellet az énekes lehetőséget kapott rádiós illetve TV-s szereplésre is.

Dr. Ring Ding | Kingston RudieskaDr. Ring Ding & Ska-Vaganza

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .