Német debütálás: T-Killas – It’s up to you

t-killa album

Február végén jelent meg az öt aschaffenburg-i fiatalból álló ska zenekar első debütáló lemeze, az It’s Up To You. A ska zenét a mod és punk zenével ötvöző zenekar büszke a tíz számot tartalmazó anyagra, mely a Rocking Records-on keresztül látott napvilágot.

A zenekart pár évvel ezelőtt két jó barát, Till és Schnall alapította, a hangzás világuk olyan zenekarok csoportja felé hajlik, mint a The Clash, The Specials, a The Offenders vagy a Redskins. Pár kezdeti tagcsere után a zenekar megerősödött ahhoz, hogy végre felvegyék az első lemezüket, az It’s Up To You-t.

Meghallgatva a lemezt nem mondanám, hogy bármely zenész elnyomásban érezheti magát, mivel mindenki nagy teret kap, hogy megmutassa a tudását. Bátran kijelenthető az is, hogy a lemez a bulizni vágyóknak készült: pontos és gyors ütemek, mocskos és velőtrázó hangzás hamar táncra perdíti a közönséget. Az erőteljesen kiálló szaxofon játék egy maga kielégíti egy fúvós orkesztra fogalmát. A szövegekben a buli mellett jut idő a szerelemre és a társadalmi problémákra – utóbbi várható is volt, mivel a zenekar erősen kiáll az antifasiszta eszmék mellett.

Összességében annyit mondanánk, hogy kéne pár ilyen banda itthonra is és ha lehet vegyétek meg a lemezüket!

T-Killas Hivatalos

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .