Olasz ráadás: RedSKA

redskaA zenekar 2001-ben alakult Olaszországban, de az első lemezük csak 2004-ben jelent meg Mi Son Sbagliato Nel Confondermi a Sana Records keze alatt. Zenéjük erőteljesen forradalmi balos ska-punk. 

Ekkor kezdet el formálódni a zenekar stílusa, melyen érezhető az erős kaliforniai ska behatás, melyet összekevertek a reggae, raggamuffin, blues, hardcore és rocksteady hangzással. A megjelenés után a zenekar hamarosan el is indult egy európai turnéra, mely után 2007-ben újra felvettél az albumot, átkeverték és az énekes Il Duca független kiadóján keresztül, az One Step Recordsnál lett kiadva. A szöveget néhány helyen átírták és a zenét is sokkal gyorsabbá, agresszívvá tették. Rá egy évre jelentették meg második lemezüket Le Mie Prigioni címen. Az albumot a One Step Records mellett már a német Mad Butcher is a gondozásába vette és segítette az európai terjesztést. Az albumon olyan zenekarok tagjai, mint a Banda Bassotti, Matrioska, Los Fastidios és a The Good Fellas működtek közre. A szövegek középpontjában nagy szerepet kapott a politika, a vallás, munkás elnyomás és az antirasszizmus.  A lemezzel egy hosszú turnén bejárták Horvátországot, Svájcot, Ausztriát, Németországot és a Cseh-Köztársaságot.

A zenekar a tízedik évfordulóját stúdió munkával ünnepelte és felvette harmadik nagylemezét a, La Rivolta-t. A La Rivolta kiadása előtt harmadszorra is felvették kicsit átdolgozva az első lemezüket, MSSNC néven a német Mad Butcher Records számára, illetve a The Offenders-szel közösen kiadták a Rude League split lemezt. Az utóbbi split lemezzel 2011. végén a zenekar turnézni indult, majd a La Rivolta 2012-es megjelenése után folytatták azt. Sok internetes média szerintem a La Rivolta lett a zenekar eddig legjobb lemeze és a zenekar 12 éves fennállásának a gyöngyszeme lett.

Jelenleg a dolgoznak az új lemezen, amihez tavaly adtak ki egy EP-t, Bella Ciao névvel.

RedSKA Hivatalos| Facebook | Twitter |YouTube

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .