The Cover Art of Studio One Record

A Soul Jazz Records november végén adta ki “történelem könyvét”, amely a lemezborítóit tartalmazza a legendás kiadónak, a Studio One-nak, akinek a tulajdonosa és működtetője nem más volt, mint a reggae világ egyik legnagyobb producere, Clement “Coxsone” Dodd.

A Studio One ugyanolyan meghatározónak számít a maga műfajában, mint a Motown a soul vagy éppen a Blue Note a jazz stílusban. A legkedveltebb és legtöbbet játszott riddimek láttak napvilágot eredetileg a kiadónál, olyan zenészek közreműködésével, mint Jack Mittoo és Leroy Sibbles.

Chris Blackwell – az Island Records alapítója – nevezte el a Studio One-t a Reggae Univerzumának.  És van némi igazság benne. Csaknem az összes jól ismert jamaicai előadó a 60-as és 70-es évektől készített felvételt a kiadónak – mint, például Bob Marley, Horace Andy, Alton Ellis, Burning Spear, The Abyssinians, Sugar Minott és még sorolhatnám.  A “The Cover Art Of Studio One Records” szerkesztője Stuart Baker és állítása szerint ez az első könyv, ami valaha is bemutatta a Studio One történetét és sok előadót, akiknek a karrierjük itt kezdődött.

Kiegészítve albumborítók százaival, eredeti illusztrációkkal, valamint ritka és exkluzív fotókkal, eredeti szórólapokkal és zenészek interjúival.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .