CéAnna interjú

Végre elérkeztünk oda, hogy az oldalunkon saját interjút közöljünk le. Megmondom őszintén, nem volt kérdés ki legyen az első alanyom, miután meghallottam a The Mighty Fishers aranyhangú énekesnőjét, CéAnne-t énekelni.  Anna a magyar reggae élet talán az egyik legaktívabb női szereplője, amit a zenekarjai számai is mutat.

 

 

RootsRocker: Fogadni merek már az iskolában is közkedvelt énekese voltál az ünnepi előadásoknak. Mikor indult az énekesi pályafutásod?

CéAnne: Mindig is tanultam zenét, 15 éves koromtól énektanárhoz jártam. Az első “komolyabb” fellépésem a SZIN-en volt a soundsystem medencében. Nagyjából itt kezdődött, illetve mikor a Ladánybene Judge day riddim lemeze megjelent. Persze gimis rendezvényeken is daloltam már előtte. 🙂

RootsRocker: Mikor és hogyan ismerkedtél meg a reggae zenével?

CéAnne: Kb. 10 éves koromban, a Reggae Campen, ahová apukámmal mentem és megyünk az óta is minden évben. Ha jól emlékszem, Alpha Blondy volt az első, akit hallgattam.

RootsRocker: Kik inspirálnak a szövegírásban és, kik azok az előadók, akiket nap, mint nap hallgatsz?

CéAnne: Szeretem az erős női előadókat, nem kifejezetten csak reggae vonalon: legeslegnagyobb kedvencem Nneka, ő inspirál zeneileg és szövegileg is, szerintem hallani is lehet sokszor. Aztán Ayo, Selah Sue, illetve a nagyöregek, Lauryn Hill, Erykah Badu. Amy Winehouse-t is imádom. Valamint ha férfi és reggae, akkor Dennis Brown forever.

RootsRocker: A Dubaku- PASO – The Three Teadies hármasból bő féléve megalakult a The Mighty Fishers formáció, ami valljuk be, eléggé hamar be is robbant a köztudatba. Külföldi ismerőseim sok pozitív kritikával éltetik. Szerinted be tudtok vele indítani egy rocksteady színteret itthon, mennyire látnád életerősnek idehaza?

CéAnne: Imádom a Mighty-t, nagyon hatékonyan dolgozunk együtt. Eddig két koncertünk volt itthon, és ennél jóval több külföldön, valamint tele van a naptárunk jobbnál jobb európai bulikkal, szóval hamarosan megindulunk… de természetesen lesznek itthoni koncertek is. Nehéz itthon a helyzet, azt látom, pár kilométerrel arrébb rámozdulnak a jó zenére, függetlenül attól, hogy tudják-e mi is az a rocksteady. Itthon idegenkednek attól, amit nem ismernek annyira. De bizakodóak vagyunk. 🙂

RootsRocker: Eléggé sok zenekarban munkálkodsz, ami rengeteg próbával, fellépéssel járhat, ezen kívül, ha jól tudom, az iskolapadot is koptatod. A zene és az iskola mellett mennyire van szabadidőd?

CéAnne: Szabadidőm nem sok van, illetve attól függ, hogy vesszük, mi az a szabadidő. Engem a zenélés feltölt energiával, bármennyire is fárasztó a későig próbálás és az utazgatás. Egyeztetés kérdése az egész. A sulit is igyekszem rendesen csinálni, most épp tdk-dolgozatot írok. Mindig arra van ideje az embernek, amire szakít! Attól függetlenül, hogy karácsony óta nem voltam otthon. 🙂 De jövő héten oda is megyek!

RootsRocker: Mint szegedi születésű, alföldi lány mennyire tudnál Lipinek egy általa fogott halból halászlevet főzni?

CéAnne: Hát, a tésztát azt hanyagoljuk!

RootsRocker: Utolsó szó jogán, üzennél valamit az olvasóknak?

CéAnne: Három negatív szó:

Nincs

Semmi

Baj

(Fodor Ákos)

CéAnne Facebook oldal

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .