Legends Of Ska: Istenhozott az öröm házában

Legends Of Ska: Welcome To The House of Joy, egy film a korai 60-as évek hangzásával és látványával, amit Jamaica  függetlenné válásának 50. évfordulóján mutatnak be.

A film egyik igazgatója, Brad ‘General Moses‘ Klein közölte, hogy a filmen már csak utómunkák zajlanak:

“A ‘The Legends Of Ska’ film készítése jól halad. Felhasználtunk futball hasonlóságokat, közeledünk a célhoz és az 50. évforduló ünnepségére kész is lesz” – mondta a Torontóban élő, Klein.

A filmben közreműködik a néhai legendás selector, Winston ‘King Stitt’ Sparks, akit februárban helyeztek öröknyugalomra. Klein a honlapján így emlékezett a zenészről:

Mr. Winston Sparks (King Stitt) egy igazi úttörője volt a lemezlejátszóknak és a mikrofonnak a korai ska korszakban, amíg nem lett hűséges barátja és munkatársa a Studio One királyának, Sir Coxsonnak.

A film betétzenéjénél is jelen van King Stitt, mivel az egyik „The Legends Of Ska’ bulin Ő is lemezlejátszó mögé állt a torontoi Palais Royale Ballroomban, továbbá olyan zenészek kerülnek előtérbe, mint Prince Buster, Derrick Morgan, Stranger Cole, Patsy Todd, Doreen Schaffer, Alton Ellis, és Derrick Harriott.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .