ADJ ESÉLYT A REGGAE-VEL
SEBESTYÉN "SEBŐ" SZABOLCS KÖSZÖNETE...


Bebizonyosodott! A reggae a szeretet zenéje. "Az élet más!" lehet annak a 40 embernek, aki - nektek köszönhetően kb 100-200 szatyornyi ruhához jutottak, illetve jó néhány kiló konzervhez. Ja, és biztosan megköszönik az egy üveg bort is :-), jó ötlet. A buli képei között (melyek nemsokára felkerülnek az oldalra) megnézhetitek az "eredményt". Azt hiszem a kollegákkal majd ki sem látunk a ruhák válogatásából, amint kielemeztük az adományokat s összesítettük őket, akkor beszámolok arról is, hogy miből mennyi jött össze.

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki eljött táncolni (ezt nem lehet névszerint felsorolni!), aki eljött játszani, fellépni: El Bandy, Drs, Jahfar, Cheb Levi, Lipi, Mouse, TB Homelock (a meglepetés vendég!), Áfonya, Bosi, Krama, Dermot, Kemon. Nos ne hagyjuk ki a Trafót sem (Zsolti és Feri big up!), s megemlékeznék a kollegákról, akik nélkül nem jött volna össze a logisztikai háttér (nem tudtuk volna elszállítani az adományt): Kepe úr, Sanyi (cpociba), Alinka, Zsófi, Kristóf. Ja és köszi Krisztinek a dobozokért!

A következő Fedél Nélkül számban pedig beszámol egy autentikus hajléktalan s elsősorban kollegám, hogy érezte magát a jótékonysági bulin. (November 17-én az utcán!! Keressétek a terjesztőinknél!)

Ha valaki pedig még szeretne tenni valami jót a hajléktalanokkal kapcsolatban, akkor jöjjön el november 18-án a Nyugati pályaudvari aluljáróba, ahol ismét megrendezi az Utca Embere szerveződés "A Szolidaritás Éjszakája" c. estét, ahol mi a Fedél Nélkül is részt veszünk egy standdal, s remélem ti is minél többen. A hivatalos program délután 3-kor kezdődik, számos vers is elhangzik, valamint a bátrabbak éjszakázni is maradhatnak. Sajnos reggae zene nem lesz, de érdekesebb programok annál inkább; addig is itt a sajtónak szánt közlemény, a link pedig: www.azutcaembere.net

Sebestyén "Sebő" Szabolcs

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Szolidaritás Éjszakája - Virrasztás a hajléktalan emberekért, 2005. november 18.

Ismét megrendezzük a Szolidaritás Éjszakáját a Nyugati téri metróaluljáróban. Az idei utcai virrasztással szeretnénk még szélesebb körhöz eljuttatni a hajléktalan emberekkel való szolidaritás üzenetét, egyszersmind felhívni a figyelmet a kilakoltatott emberek helyzetére, valamint a lakhatáshoz való jog szükségességére.

Az aluljáróban a virrasztáson kívül lesz étel- és ruhaosztás, kerekasztal-beszélgetés, kiállítás és színi előadás. Aznap, több rádió részvételével, hajléktalansággal kapcsolatos és az eseményről tudósító rádióműsorok fognak szólni.

Az érdeklődőktől azt kérjük, segítségképpen hozzanak a helyszínre egy konzervet, illetve a virrasztáshoz maguknak takarót vagy hálózsákot.

A tavalyi virrasztásról információ itt: http://www.azutcaembere.net/archivum_szolidaritas.shtml

Az idei demonstráció részletes programjáról és a kerekasztal-beszélgetés résztvevőiről az esemény közeledtével tájékoztatjuk Önöket.

Kérjük, a virrasztásról való híradással segítsék kezdeményezésünket. Köszönettel

Az Utca Embere aktivistái

Kapcsolat:
Nagy Nikoletta
azutcaembere@freemail.hu
06 70 253 4601

Budapest, november 2.