Nyugodj Békében Roy Wilson!

Még alig ült el a zenei életben Lloyd Brevett tragikus halálának a híre, sajnos egy újabb legenda haláláról kell beszámolnunk. Vasárnap este elhunyt Roy Wilson.

1937-ben született Spanish Townban, majd még nagyon fiatalon az édesanyjával felköltöztek a fővárosba. Nagycsaládból származott, 4 bátyja és egy húga volt. Miután felköltöztek Kingstonba a Whitefield Általános Iskolába íratták be. Az iskolai rendezvényeken sokat énekelt, majd utána a híres Johns Vere Opportunity Hour-on is megmutathatta magát. (Saját bevallása szerint, ezzel a lehetősséggel nyert is, de vesztett is)

1956-ban csatlakozott a Bim és Bam komédiás társulathoz, akikkel beutazta a szigetet. 1957-ben találkozott Jackie Edwards-cal és duettezve turnéztak tovább. Majd Joe Higgsnél folytatta a karrierjét együtt, az első slágerük, a Manny Oh hatalmas sikert hozott Edward Seaga-nak. Sok közös slágert ontottak még együtt a korai hatvanas években az évtized közepéig, amikor is Roy elhagyta a szigetet és Amerikába költözött.

Bár Joe Higgs jogosan ünnepelheti a hozzájárulását a jamaikai zenéhez, az nagy szégyen, hogy Roy Wilsont sosem vették kellően figyelembe, mert elhagyta Jamaicát, pedig az Ő munkássága is példaértékű lehetne, Nyugodj békében, Roy Wilson!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .