Trojan Dokumentumfilm – ‘RUDEBOY: The Story Of The Trojan Records’

A Trojan Records-ot 1968-ban alapította Lee Gopthal és Chris Blackwell, akik Jamaikából költöztek Londonba. Idén a kiadó a fenállásának 50. szülinapját ünnepli és ebből az alkalalomból az egész évet az ünneplésre szenteli. Rengeteg újranyomás, élő esemény, lemez és könyv megjelenés mellett készül egy dokumentumfilm is Rudeboy: The Story Of Trojan Records címmel. A teasert az elmúlt héten mutatták be.

RUDEBOY: The Story of Trojan Records (Teaser)

More info here: https://Trojan.lnk.to/RudeboySiteID A film about the love affair between Jamaican and British Youth culture told through the prism of one the most iconic record labels in history, TROJAN RECORDS.

A filmet a BMG és a Pulse Films készítti koprodukcióba és Nicolas Davies rendezi. Az archív felvételek mellett rövid interjúkkal drámával színesítettik. A ‘Rudeboy’ a Trojan Records történetét egy kulturális forradalom epicentrumába helyezi, amely a kései ’60-as és ’70-es évek lakótelepein és jamaicai szegénynegyedeiben ment végbe. A doksi olyan személyeket szólít meg, mint Lee ‘Scratch’ Perry, Toots Hibbert, Ken Boothe, Neville Staple, Marcia Griffiths, Dave Barker, Dandy Livingstone, Lloyd Coxsone, Pauline Black, Derrick Morgan.

Kövesd a RudeTown.hu oldalát, hogy ne maradj le semmiről a filmmel kapcsolatban.