The Skatalites és AlBorosie a Budapest Parkban

Nem sokat kellett várni, hogy a The Skatalites újra ellátogasson Budapestre. A ska zene úttörői a novemberi koncertjük után idén augusztusban ismét a fővárosban lép fel, de most a Budapest Parkban. Viszont idén augusztus 22-én nem egyedül fognak érkezni.

No Title

No Description

Az Alpha Boys School tanulói által alapított zenekar sok év kihagyás után lépetek fel tavaly a Városligetben, ahol majd 3 órás teltházas koncertet adtak. Viszont most nem ők lesznek a fő attrakció, hanem az olasz származású Alborosie, aki jelenleg Jamaicában él és dolgozik.

Alborosie neve a hazai reggae masszívnak nem új. Az énekes Olaszországban született Alberto D’Ascola néven. Első reggae zenekarát 1993-ban 15 évesen alapította Reggae National Tickets néven. Zeneileg tehetségként tartják számon, mivel több hangszeren is remekül játszik, a dobtól a gitáron át a billentyűs hangszerekig. 2001-ben kezdte el a szóló karrierjét. Ekkora költözött Jamaicába, hogy minél jobban bele tudjon merülni a roots-reggae és a rasztafari kultúrába. A zenei munkásságát itt hangmérnökként és producerként kezdte. Az évek alatt sikerült magát elfogadtatni a szigetországban. 2011-ben az első fehérként nyerte meg a MOBO (Music Of Black Origin) díját, majd 2014-ben a Greensleeves írt alá szerződést vele. Ezek mellett lemezeit a Randy Chin által üzemeltett VP Records is terjeszti.

Hiába van több mint 20 éve a pályán, Magyarországra most először fog ellátogatni. Háttérzenekara a The Shengen Clan Band lesz.

Alborosie - Herbalist

Alborosie music video of Herbalist from his album Soul Pirate (Deluxe Remastered Edition). Subscribe to Alborosie VEVO channel - https://www.youtube.com/AlborosieVEVO Buy CD, CD+DVD and LP: http://www.evo88.com/en/music?page=shop.browse&keyword=alborosie Stream / Download: https://smarturl.it/AlborosieSoulPirate #alborosie #herbalist #soulpirate © 2008 Evolution Media Ltd.

Összevetve a két koncertet, a hazai közönség eléggé jó bulit élhet át a pénzéért. Ahol is a régi és az új iskola harmonikusan fog találkozik egymással.

A kedvezményes early-bird jegyeket hétfőtől lehet majd megvásárolni a Budapest Park oldalán keresztül.

Alborosie FB
The Skatalites FB

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.