Mighty Sounds 2018 – Első zenekarok

Hétről-hétre egyre jobb neveket harangoznak be a cseh fesztivál szervezői, így itt az ideje, hogy összeszedjük az első neveket, akik valamiképpen hozzátartoznak a skinhead szubkultúrához. Idén biztos, hogy nem maradunk Oi! zene nélkül, mivel az első zenekarok között pont az európai színtér fiatal generációjának legjobb neveit hozták ki.
Jegyeket még tudtok venni 50 euróért, szóval érdemes mihamarabb elgondolkozni egy cseh kiránduláson.

A londoni Booze & Glory 2009-ben alakult. Alapítótagjai: Mark – ének, Bartez – basszusgitár, Liam – gitár, Mario – dob. Bartez és Mario Lengyelországból költözött ki a szigetországba, de a nevük már alapból nem volt ismeretlen a lengyel színtéren. 2010-ben adták ki első lemezüket, az Always On The Wrong Side-ot, a 84 Records-on keresztül. A debüt albumot követte két split kislemez a The Warriors-szal és a Harrington Saints-szel. 2011-ben kihozták a második nagylemezüket, és ezután számos kislemezt. Legnagyobb slágerük a „London Skinhead Crew” világsláger lett. 2013-tól tagcserék következtek be a zenekar életében, aminek jóvoltából a zenekar igazán nemzetközinek mondhatóvá vált, mivel a lengyel Mark és az ír Liam mellé becsatlakozott Bubbles Görögországból és Frank Olaszországból.
A Booze & Glory az elmúlt 8 év alatt beutazta Európát, Amerikát, Kanadát és Ázsiát. Megannyi neves street-punk esemény kiemelt nevévé nővi ki magát. A tavalyi évben pedig aláírtak 2 lemez kiadására a legendás svéd Burning Heart Recordshoz.
A zenekart sokan az angol Oi! mozgalom örökösének tartják.

BOOZE & GLORY - "Simple" - Official Video (HD)

"Simple" taken from the album "Chapter IV" (c + p Burning Heart 2017) Director/Editor - Jean-Christian Larche D.O.P - Noel Darcy Gaffer - Theresa Winkelmann 1st AD / Camera Operator - Mat Kokvik Camera Ops / Production Assistants - Emil Ali, Tosan Ben-Edigbe, Neil Sweetman Online Editor - Julie Syversen

Booze & Glory Hivatalos | Facebook

A kanadai skinheadlány körülbelül 10 éve akusztikus szólóprojektjével robbant be az Oi! bizniszbe. Az évek alatt zenekaros felállást is kipróbált, ahol frontemberként megmutatta, hogy a nőknek is van helyük, ebben a férfias műfajban. Nemrég Jenny Rómába költözött, ahol helyi srácokkal összehozták a Jenny Woo’s Holy Flame nevű zenekart. Akik voltak májusban szombathelyi Punkmaraton, akkor már elkaphatta őket élőben. Az idei évet az első kislemezükkel zárták.

No Title

taken from the album JENNY WOO- "proud of every scar http://www.randaleshop.de/advanced_search_result.php?keywords=proud&x=0&y=0

Jenny Woo’s Holy Flame Facebook

Erőteljes bulira számíthat, aki a madridi Non Serviumot szereti. A zenekar idén ünnepeli fennállásának 20. évfordulóját. Két éve adtak ki új lemezt, Resugir címen, ami a máig naprakész. A zenekar tagjai mind zenei, mind politikai szempontból agresszív, ami a mai világban érthető és elvárható. A nevük is ezt képviseli, ami latinról magyarra fordítva „nem fogok szolgálni”-t jelent. Szövegeik tettre hívnak és az antifasizmust éltetik.

No Title

Videoclip del tema ACAB de NON SERVIUM incluido en el disco "El rodillo de kaos", con la colaboracion de EVARISTO, mitico cantante de La Polla Records y Gatillazo. Grabado en Mostoles en 2012. Dirigido por Costa y mezclado por Costa y AutoFocus.

Non Servium Hivatalos | Facebook

A Rude Pride szintén Madridból kaptak meghívást Táborba. Ők fiatalabb generációhoz tartoznak, 2013-ban alakultak. A zenekar megszületése előtt a tagok más különböző a skinhead szubkultúrához közelálló zenei műfajokban zenéltek. 2014-es debütáló lemezük a Bandworm Recordsnál látott napvilágot. Utolsó lemezük pedig alig egy hónapja, amivel Európa és Dél-Amerika turnéra készülnek jelenleg.

Rude Pride Facebook

További fellépőkért látogass el a fesztivál program oldalára.
A fesztivállal kapcsolatos információkat magyar nyelven pedig ezen az oldalon találsz.