The Kinky Coo Coo’s – Sweet, Fun & Ready

The Kinky Coo Coo’s harmadik albuma egy évtized után is hű maradt a jamaicai ritmusokhoz, melyek olvasztótégelyként foglalja magában a ska, rocksteady és a reggae zenét, megfűszerezve egy kis amerikai soul és funk hangzással. A lemezre az instrumentális ska albumukról, a ’Sweeth Aretha” –ról és a 2012-ben Alex Désert & Greg Lee közreműködésével kiadott kislemezükről gyűjtötték össze a nótákat. Az új anyagukon fellelhető az a zenei és harmonikus összhang, ami a 9 tagú zenekart felsegítette Európa nagyobb városainak színpadjára.

 

A TKCC’s egy a jamaicai zenét kedvelő tagokból álló banda, a spanyol/katalán színtér egy ígéretes ékköve, mely Európa számos színpadját koptatta már. Kísért már több jamaicai legendát, olyanokat, mint Dave Barker, Rico Rodríguez, Laurel Aitken, Roy Ellis, Earl 16 és Sister Audrey. A zenekart a 2 női ének és a 3 fúvós teszi egyedivé.

Első albumukat 2003-ban jelentették meg ’Co Tonga Tonga’ címmel, amin, Lord Kaya háttér zenekaraként vettek részt. Ezt követve 2006-ban kiadták az első saját lemezüket, mellyel már nemzetközi sikereket értek el, ez volt a ’Montjuic Boneyard” album. A lemezt a The Liquidator Musicnál keverték és a japán Ska In The World kiadónál adták ki, Japánban amúgy több  álogatás albumon is megjelentek.

Azóta, sikerült olyan országban megfordulniuk, mint Franciaország, Belgium, Svájc, Németország, Cseh Köztársaság, valamint hazájukban is tekintélyt vívtak ki maguknak. A nagy siker ellenére is sikerült hűek maradniuk a Liquidatorhoz, de az albumuk nagy részét azért német illetve japán kiadókon keresztül is megjelentették. 2008 és 2012 között számos kislemezt rögzítettek a saját, KinkyLab stúdiójukban, ahol is banda tapasztalatot gyűjtött, hogy miként lehetne keverni a klasszikus jamaicai ritmusokat az afro-amerikai soul illetve funk zenével.

Az album nem csak a banda megszilárdulását jelenti, hanem annak hangzásnak az evolúcióját, ami egyedivé teszi őket. A 60-as évekbeli ska és rocksteady gyökereiktől indulva, más fekete zenéket is sikeresen olvasztottak be stílusukba. Az új anyaggal a zenekar nagyot lépett előre a mai jamaicai zene színterén.

https://www.facebook.com/TKCCs

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .